Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ELEINE-DANCING IN HELL (Album Review)

Οι Eleine που έχουν επισκεφθεί και τη χώρα μας, είναι πάντα ανήσυχοι και σε εγρήγορση. Έτσι φέτος, μόλις δύο χρόνια από την προηγούμενη δουλειά τους, φέρνουν ακόμα ένα άλμπουμ στα symphonic metal καλούπια τους. Έχοντας όρεξη και πάθος που φαίνεται σε κάθε νότα και δευτερόλεπτο, φορούν τα μαύρα τους πέπλα και τα φανταχτερά τους στολίδια κυκλοφορώντας το "Dancing In Hell".

Μαύρο αλλά επικό και με αιθέριες στιγμές, το εναρκτήριο "Enemies" δείχνει τις νέες δυναμικές των Σουηδών, χωρίς να παραλείπονται πιο "τυρένια" σημεία του symphonic στοιχείου ενώ τα growls του κιθαρίστα Rikard Ekberg καταφέρνουν να βαρύνουν το ήδη ερεβώδες σκηνικό της μπάντας. Βυθίζοντας μας περισσότερο στην άβυσσο με τον ανάλογο όγκο, ακολουθεί το ομώνυμο "Dancing In Hell" όπου βλέπουμε πολλές, θεατρικές εναλλαγές στα φωνητικά όπου σε συνδυασμό με τη μεγαλοπρέπεια του ήχου κάνει το αποτέλεσμα απόκοσμα μαγευτικό, αν και πιο άμεσο και μυστηριωδώς σαγηνευτικό θα έρθει το "Ava Of Death" στην όλη βαρύτητα που δικαιολογημένα επικρατεί.

 Δίχως η σκοτεινιά να εξαλείφεται, σε πιο heavy, κιθαριστικές κατευθύνσεις οδεύει το "Crawl From The Ashes" με φοβερές εκρήξεις από την μπροστάρισσα Madeleine Liljestam η οποία και στη συνέχεια δίνει κατάθεση ψυχής ως προς την ερμηνεία. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα σε αυτό αποτελούν το επίσης δυναμικό "As I Breathe", το πονεμένο αλλά και παραμυθένιο "Die From Within" ή το ήδη γνωστό στους fans από πέρσι, "All Shall Burn" που ανεβάζει τον πήχη της μπάντας με το εύρος των συμφωνικών και μεταλλικών μουσικών του.

Σε πιο ανατολίτικα μονοπάτια το "Memoriam" κάνει την εμφάνισή του, τραβώντας τα πράγματα με τους συρτούς και έντονους ήχους του, δίνοντας έτσι γρήγορη πάσα στο πιο μίζερο και χτυπητό "Where Your Rotting Corpse Lie", το οποίο όμως παρά τον τίτλο και τον χαρακτήρα του, καταφέρνει να προβάλλει μια ομορφιά σε ένα ύφος που δε ξεφεύγει από τα προηγούμενα. Μάλιστα έπειτα από όλα αυτά τα περάσματα και την beauty and the beasτ αύρα, με κλασικούς, ήπιους τόνους, δίνεται επίσημα ο επίλογος με το καταληκτικό "The World We Knew", ενώ υπάρχει μια όμορφη, καθαρά συμφωνική και ορχηστρική εκδοχή του προαναφερθέντος "Die From Within" ανεβάζοντας λίγο ακόμα την καλλιτεχνική αξία του εν λόγω γκρουπ.

Σαν χειμωνιάτικο οδοιπορικό στο βαθος των συναισθημάτων μας, το "Dancing In Hell' μπορεί να δείξει την ομορφιά της σκοτεινής πλευράς μα και τον πόνο πίσω από την ωραιότητα. Ανεβάζοντας αισθητά τον πήχη από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, χωρίς όμως να έρχεται κάποια τρομερή αλλαγή, το σύνολο των Eleine θα αποτελέσει την κατάλληλη συντροφιά στη μοναξιά της τρέχουσας χρονιάς, έστω και στη δύση της, ενώ κλείνοντας οι κολλητικές τους μελωδίες κάνουν πλύση εγκεφάλου αγγίζοντας μας.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και τη συνέντευξη που έδωσαν οι Eleine στο Metal View: https://metal-view.blogspot.com/2020/10/eleine-metal-view-t.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: