Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Το όνομα του Σάκη Τόλη δόθηκε σε προϊστορική ανακάλυψη

Oι black metal βετεράνοι και πρεσβευτές του ελληνικού ήχου Rotting Christ, εκπροσωπούν το όνομα τους και σε ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας. Για τη ακρίβεια μια ανακάλυψη της Κρητιδικής εποχής έγινε αφορμή για αυτό.



Πιο συγκεκριμένα, κι όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, απολίθωμα ενός προγονικού είδους του αστερία, βρέθηκε πριν λίγο καιρό και σαν κεραυνός εν αιθρία μαθεύτηκε πως του δόθηκε το όνομα του ιδρυτικού διδύμου των Rotting Christ, και συγκεκριμένα το προσωνύμιο "Brezinacantha Tolis". 

 Ο ίδιος ο Σάκης Τόλης χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως έναν ύψιστο φόρο τιμής τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν καλλιτέχνης δίνοντας του δύναμη και κίνητρο να συνεχίζει να δημιουργεί και να εμπνέει ακόμα και σε αυτές τις τόσο τρελές εποχές.

Οι ειδικοί επιστήμονες της εν λόγω ανακάλυψης, Ben Thuy και Lea Numberger από του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λουξεμβούργου αποφάσισαν για αυτή την ονομασία καθώς, όπως οι ίδιοι λένε, ενθουσιάστηκαν με το σχήμα και τον χρωματισμό αυτού του αστεροειδούς απολιθώματος και ήθελαν να ενώσουν την επιστήμη τους και το αγαπημένο τους μουσικό συγκρότημα μέσω αυτού του φόρου τιμής. Ακόμα ένας παράγοντας είναι διότι ο συγκεκριμένος προϊστορικός οργανισμός ζούσε σε σκοτεινά, βαθιά και τοξικά περιβάλλοντας των Αρχαίων Ωκεανών. Για τους ίδιους ήταν η επιτομή του black metal, κι έτσι το επίθετο του Σάκη και του Θέμη προστέθηκε, ώστε να μείνει εξίσου στην αιωνιότητα με αυτόν τον τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: