Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ALTER BRIDGE-WALK THE SKY 2.0 (EP Review)

Οι Alter Bridge είναι καυτό όνομα, και πέρσι κυκλοφόρησε ένα διθυραμβικό άλμπουμ για τη σκηνή που πρεσβεύει και για το ποιόν των ίδιων. Φέτος, σε ένα κλίμα δυσοίωνο και αλλόκοτο γεμάτο αναδουλειά, το alternative metal γκρουπ από την Ατλάντα κάνει μετά το "Walk The Sky", το "Walk The Sky 2.0" με τον Myles Kennedy, τον Mark Tremonti και την παρέα τους να χαρίζουν μικροεκπλήξεις. 

Με ένα και μοναδικό καινούριο τραγούδι υποδεχόμαστε το ξαφνικό ΕΡ των Αμερικάνων, και το όνομα αυτού "Last Rites". Έχοντας μια γκουβάτη αύρα και ζωηρή διάθεση, συνδυάζει το εναλλακτικό και μοντέρνο ύφος των Alter Bridge με χαλαρά southern στοιχεία που θυμίζουν BLS και Pantera, φανερώνοντας τι άκουγαν και πόσο εμπνεύστηκαν μέσα στην καραντίνα.

Από την άλλη, έχουμε πέντε χιτ του τελευταίου τους άλμπουμ "Walk The Sky", σε live μορφή από το τελευταίο σκέλος της περιοδείας τους στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα "Wouldn't You Rather", "Pay No Mind", "Godspeed", "In The Deep" και "Dying Light" δείχνουν με το πάθος και την ενέργεια της μπάντας καθώς και τις ιαχές και το θερμά χειροκρότημα του κοινού αυτή την αμφίρροπή σχέση που χαρίζει η μουσική μας κι έχει λείψει μαζί με τις συναυλίες ανά τον κόσμο.

Σχετικά με αυτή την κυκλοφορία, που όπως όλα δείχνουν είναι το μικρό κορονο-αδερφάκι του "Walk The Sky", υπάρχει λόγος ύπαρξης και υπόστασης, τόσο για τους φίλους της μπάντας που θα τους ομορφύνει τη δύσκολη αυτή χρονιά, αλλά και για κάθε μουσικόφιλο αφού το περιεχόμενό του καταφέρνει να αναδείξει ότι τίποτα δεν πτοεί τους καλλιτέχνες και τους οπαδούς να απολαύσουν και να ασχοληθούν με κάτι τόσο προσωπικό κι αγαπημένο όπως η τέχνη. Η κρίση είναι μεγάλη, και το εν λόγω ΕΡ βρίσκει τη θέση του με το όμορφο και αισιόδοξα, δυναμικό υλικό του.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: