Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

FULL HOUSE BREW CREW-BARE KNUCKLE (Album Review)

Η εξέλιξη είναι μεγάλο πράγμα για ένα συγκρότημα, και πολλές φορές δύσκολα φαίνεται, κυρίως στην εποχή της μαζικής πληροφορίας. Οι "δικοί" μας Full House Brew Crew βέβαια δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αφού πλέον κάθε τους κίνηση γίνεται με γοργά βήματα και το ανέβασμά τους στην κλίμακα φαίνεται. Φέτος, μόλις δύο χρόνια από τη δεύτερη τους κυκλοφορία επιστρέφουν με το "Bare Knuckle" γεμάτοι οργάνωση και σταθερό βλέμμα προς τα ψηλά.

Βαρύ σαν μπετό και με μεγαλοπρεπείς τόνους, το "Cult Of Misery" κάνει την εμφάνισή του αρκετά τσαμπουκαλεμένο, δείχνοντας την πρώτη εικόνα για το τι μέλει γενέσθαι, όσο η πορεία βγάζει ραδιοφωνικά ξεσπάσματα στο ρεφρέν. Με τριζάτα riffs και συνεχόμενους ογκώδεις ρυθμούς ακολουθεί και το δίδυμο των "Unforgiving Land" και του αντιπροσωπευτικού ομώνυμου, "Bare Knuckle" μπλέκοντας early 00s Αμερικανιές με το μοντέρνο γκρουβάτο metal και τον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας που μεγαλώνει μαζί της.

Anselmικά πορεύεται η συνέχεια με το "Servant Of Despair" που ενώνει την αγάπη της μπάντας για τον Νότο, με κλασικά metal περάσματα και blues οδηγώντας μας αυτομάτως έτσι στις πιο αργές και απαλές στιγμές του "Buried Hope". Από την άλλη το ήδη γνωστό "Black Flag" δίνει μπουνιά σε όλα αυτά αφού δεν κρύβει το εξωστρεφές του μπρίο και τις απειλητικές διαθέσεις που φέρνουν από κοινού οι κιθάρες, με το rhythm section και τους βραχνούς ψίθυρους του Βαγγέλη. Εξίσου βαρύ, στα όρια του ακραίου, το "Νail In You" φέρνει ακόμα ένα νέο στοιχείο στο προσκήνιο, ενώ οι καθαρές στιγμές δείχνουν με τον καιρό να γίνονται ένα με τη μουσική των Full House.

Δίχως ιδιαίτερες αλλαγές ή παραφωνίες, το "Breaking New Ground" πατάει λίγο γκάζι και μας παραπέμπει στους Pantera που τόσο το γκρουπ αγαπά, κι όχι άδικα με τα breakdowns του, σε μεγάλη αντίθεση με το "Shuffled Deck" που σπάει τη ροή, χωρίς όμως να τη χαλάει με δραματικές, πονεμένες πλην ατσάλινες μελωδίες και ένα καταλυτικό σόλο. Μέσα σε όλο αυτό το εύρος που προϋπαντήθηκε, τον επίλογο θα γράψει το "Draw From The Bottom" που σκιαγραφεί με το ηχόχρωμά του κάθε τι έχει προσθέσει το γκρουπ κυρίως από το "Me Against You" μέχρι σήμερα.

Οι Full House Brew Crew για ακόμα μια φορά έριξαν τα χαρτιά τους και δεν αστειεύονται. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα από τον προκάτοχό του, το "Bare Knuckle" καταφέρνει σιγά σιγά να χτίσει τον δικό του ήχο, βασιζόμενο στις επιρροές που αναφέρθηκαν κι όλοι φανταζόμαστε. Η καφρίλα κι ο λυρισμός συνυπάρχουν στο σύνολο με τις δυναμικές και τις μελωδίες να έρχονται σε πλήρη ισορροπία. Τέλος, η μπάντα φυσικά έχει αποκτήσει την πλήρη χημεία, ωριμάζοντας μέσα σε κάθε σύνθεση, ξεπερνώντας σταδιακά τα όρια, ενώ ο ιθύνων νους της διαχωρίζει πλήρως τη θέση και τις επιρροές του σε σχέση με το νέο του πόστο στους Wolfheart.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: