Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Nightstalker στο Metal View: "Τα Zombies είναι όλοι όσοι ζουν στο περιθώριο"


 Οι Nightstalker, τέσσερα χρόνια μετά το "Dead Rock Commandos", ξανακουβαλούν στη πλάτη τους, τη νέα τους πιο ποικίλη και σκοτεινή δουλειά, με το αποκρυφιστικό όνομα "As Above So Below". Mε αφορμή τον πέμπτο τους δίσκο και την επερχόμενη εμφάνιση τους στο Gagarin, στις 19 Νοεμβρίου, ο Γιάννης Χαρτζανιώτης βρέθηκε με τον Ανδρέα Λάγιο, το απόγευμα που άρχισαν τα πρώτα κρύα του Φθινοπώρου.


-Καταρχάς, πως σας ήρθε η ιδέα για τον τίτλο;

Ήταν ιδέα του Αργύρη, όπως κι όλο το στιχουργικό κομμάτι, και αν το έχεις ψάξει έχει έναν αποκρυφιστικό χαρακτήρα καθώς είναι ρητό του Ερμή του Τρισμέγιστου. Νομίζω πως συσχτίζεται πολλές φορές και στη μουσική, και στη ζωή πως ότι ισχύει πάνω, ισχύει και κάτω.

-Πως συσχετίζεται το εξώφυλλο με τον τίτλο;

Είναι οι αντιθέσεις, που φέρνουν και ομοιότητες. Το αρσενικό και το θυληκό, το πάνω και το κάτω που είναι και ο τίτλος καθώς και η ζωή και ο δαίμονας. 

-Ο οποίος δαίμονας έχει τα tattoo του Αργύρη νομίζω.

Αυτός είναι, του δώσαμε πλέον και αυτή την μορφή χαχα!


-Τα χρώματα και το στυλ του εξώφυλλου, μου θυμίζει εποχές πιο κοντά στα 60s-70s. Είναι το ύφς που χαρακτηρίζει τη μπάντα τώρα;

Νομίζω πάντα ήμασταν πιο κοντά σε αυτό το ύφος,  όπως και τώρα δηλαδή, με τον πιο spacey ήχο και το drug culture. Τα χρώματα παραπέμπουν και σε πιο ψυχεδελικές καταστάσεις επίσης.

-Μιας και στα αυτιά μου αυτή η ψυχεδέλεια βγαίνει πιο πολύ από αυτόν τον δίσκο, και πολλά μέρη είναι πιο σκοτεινά, τι είχατε σαν μπούσουλα για την δημιουργία του;

Τον ίδιο μπούσουλα με πάντα είχαμε. Δηλαδή πάντα γράφουμε μαζί τα κομμάτια, ανεξάρτητα αν η ιδέα είναι από κάποιον, και οι τέσσερις μαζί την τελειοποιούμε. Είναι δευτερεύον για εμάς πως ακούγονται, μας ενδιαφέρει περισσότερο να μας αρέσουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο αφήσαμε πολλά απ'έξω και κρατήσαμε τα εννιά καλυτερα.

-Πόσα είχατε γράψει δηλαδή;

Ήταν γύρω στα 6-7 κομμάτια που δεν έχουμε ολοκληρώσει, και λογικά θα τα δουλέψουμε λίγο ακόμα, για να τα κάνουμε οσο πιο καλά γίνεται και ίσως ένα, δύο από αυτά να μπουν στο επόμενο. Σκέψου ότι για αυτό το album, δουλέψαμε και σε ιδέες πριν το Dead Rock Commandos.

-Πολλά κομμάτια μου θύμιζαν κάτι από το παρελθόν. Ήταν εσκεμμένο ή σας βγήκε φυσικά;

 Ήταν τελείως φυσικό όλο αυτό. Είναι πως θα τραγουδήσει και ο Αργύρης κιόλας, και σιγά σιγά βγαίνει και το κομμάτι. Δε σκεφτόμαστε τι θα γράψουμε και πως θα βγει, όλες οι ιδέες μας βγαίνουν φυσικά.

-Ξέρεις και το "Naked Fire", από την αρχή μου θύμισε κάτι μεταξύ "Side FX" και "Ritual"...

Ακριβώς αυτό μας θύμισε και εμάς όταν το ακούσαμε!

-Τι ακριβώς ήταν αυτό που ακούγεται στην αρχή του "Naked Fire";

A, o Aργύρης έπαιζε με ένα αποσμητικό και ψέκαζε και έβαζε φωτιά. Απλά στην αρχή δεν έπιανε ο αναπτήρας χαχα.

 -Πως ήταν το διάστημα μεταξύ του "Dead Rock Commandos" και του "As Above So Below";

Ήταν μια περίδος που δουλέψαμε πιο πολύ μαζί, κάναμε πιο πολλές συναυλίες, από εκεί που δε κάναμε τόσες και φτιάχναμε σιγά σιγά και τα κομμάτια.

-Θεωρείς πως ανεβήκατε ραγδαία σαν μπάντα;

Ραγδαία όχι, πάντα είχαμε μια ανοδική πορεία από τον έναν δίσκο στον άλλον, απλά αυτή την φορά θεωρώ πως ήταν  πιο απότομο και με την κυκλοφορία του "Dead Rock Commandos", αλλά κυρίως με το video του "Children Of The Sun".

-Ποια ακριβώς είναι η ώρα των Ζόμπι και πως αποφασίσατε να βγάλετε αυτό σαν πρώτο δείγμα του δίσκου;

Είναι η ώρα μας χαχα. Τα ζόμπι είναι όλοι όσοι ζουν στην "απ'έξω". Που περιθωριοποιήθηκαν από την κοινωνία, ή αυτοί που πήγαν μόνοι τους στο περιθώριο. Ξέρεις freaks, junkies κτλ. Όπως επίσης και εμείς ως μεταλάδες ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, γιατί όσο και να έχουν περάσει τα χρόνια και τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα, ποτέ δεν θα είμαστε mainstream, αρκεί όμως που ακόμα υπάρχουμε, και η μουσική μας υποβόσκει. Όσον αφορά γιατί διαλέξαμε αυτό το κομμάτι, θεωρήσαμε πως ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό του album.

-Nα περιμένουμε και κάποιο video clip;

Σίγουρα, έχουμε διάφορες ιδέες για video, και όποια μας αρέσει, θα βρούμε και το αντίστοιχο κομμάτι για να το αντιπροσωπέψει. Μέχρι στιγμής έιμαστε πιο κοντά στο "Forever Stoned" ή στο "The Dog That No-one Wanted" που μας αρέσει πάρα πολύ. Σκεφτόμασταν και το "We Belong To The Dead", αλλά εκεί πιάνει πολύ σκοτάδι.

-Το "Forever Stoned" θα είναι ύμνος  στη σκηνή;

Δε θα το έλεγα, αλλά ναι χαχα. Όχι εντάξει, δε θα το έλεγα ύμνο, και δε ξέρω αν αντιπροσωπεύει τη σκηνή, αλλά τη μπάντα σίγουρα.

-Τι να περιμένουμε από το live στην Αθήνα;

Έλα ντε, σκέψου πως αρχικά λέγαμε να τα παίξουμε όλα του νέου δίσκου, γιατί μας αρέσουν τα κομμάτια, και είναι ότι πρέπει για live. Θα δείξει, το σκεφτόμαστε σοβαρά, μιας και είναι μικρός ο δίσκος, οπότε και στη πορεία θα μπορούμε να βάλουμε και πολλά από τα παλιά. Εντωμεταξύ θέλαμε αρχικά να το κάνουμε διήμερο, αλλά πριν από εμάς θα είναι οι Cavalera Bros και μετά οι High On Fire. Σίγουρα όμως θα είναι τριήμερο φωτιά.

-Στη Ρόδο που παίξατε, ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα νέα κομμάτια;

Ήταν πάρα πολύ καλή, είναι live-άδικα κομμάτια, και αυτό φαίνεται αν τα ακούσεις on stage. Παίξαμε έξι από το καινούριο και σίγουρα θα φτιάξουμε κι άλλο το setlist μας χαχα.

-Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Θα ετοιμάσουμε το video, και μετά θα ετοιμαστούμε για μια Ευρωπαϊκή περιοδεία τον Απρίλιο!


Γιάννης Χαρτζανιώτης








Δεν υπάρχουν σχόλια: