Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Silent Winter στο Metal View: Ποτέ δεν είναι αργά αν το πάθος για τη μουσική ζει μέσα σου

Οι Έλληνες Silent Winter είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση μπάντας καθώς με τη μουσική τους ακούγονται τόσο νοσταλγικοί και τόσο φρέσκοι. Συγκεκριμένα, πλήρως ανανεωμένοι, οι Βολιώτες power metallers, έπειτα από σχεδόν δυόμιση δεκαετίες, ανοίγουν τα φτερά τους και μας οδηγούν στα καζάνια του Διαόλου με το "The Circles Of Hell". Για το εν λόγω ντεμπούτο τους, ένα πρόσφατο sold out EP καθώς και τα συναυλιακά τους σχέδια, δίνουν κατάθεση στο Metal View.
Αποτέλεσμα εικόνας για silent winter band
-Καταρχάς θα ήθελα να ρωτήσω πώς νιώθετε με τη δημιουργία του ντεμπούτου σας; 

Ήταν απλά ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε για όλους μας έστω κι αν αυτό πήρε πάνω από 20 χρόνια για να γίνει αλλά ποτέ δεν είναι αργά αν το πάθος σου γι'αυτή τη μουσική ζει μέσα σου. Ίσως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσουμε να το κάνουμε αληθινό ,νιώθουμε υπέροχα και απόλυτα ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

-Γιατί χρειάστηκαν τόσα χρόνια για τη δημιουργία αυτού του άλμπουμ;

Στην ουσία η μπάντα ξαναδημιουργήθηκε με νέα μέλη το 2018 οπότε δεν μιλάμε για μια ενεργή μπάντα η οποία απλά άργησε να βγάλει ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ, μιλάμε πλέον για μια καινούρια μπάντα που άπλα κάποιους από εμάς, μας συνδέει ένα κοινό παρελθόν και η αγάπη μας για εκείνη την εποχή.


-Ποια η ανταπόκριση από κριτικές και fans;

Η ανταπόκριση ήταν πάρα πολύ καλή. Έχουμε πλέον δημιουργήσει ένα δικό μας κοινό στον παγκόσμιο χώρο και στο είδος που παίζουμε φυσικά, οι κριτικές ήταν (και συνεχίζουν να είναι γιατί ακόμα υπάρχουν καινούριες κριτικές πάνω στο άλμπουμ) εξαιρετικές ,πήραμε ένα πολύ καλό vibe  από όλα τα μέσα ενημέρωσης είτε περιοδικά είτε blog , μπήκαμε σε πολλές λίστες στα τοπ10 για το 2019 στο χώρο του power metal και όλο αυτό μας δίνει πάρα πολύ θετική ενέργεια για την συνέχεια.


Αποτέλεσμα εικόνας για silent winter band-O δίσκος σας έχει μια παλιομοδίτικη αισθητική. Αυτό ευθύνεται επειδή είστε μια μπάντα φτιαγμένη στα 90s, οπότε υπάρχουν και οι ανάλογες επιρροές;

Σίγουρα υπάρχουν επιρροές και  80’s και  90’s μέσα στο άλμπουμ αλλά δε νομίζω να έχει να κάνει με το αν η μπάντα υπήρχε την τότε εποχή...η μουσική εξάλλου δεν έχει χρονολογία ούτε είναι ρούχο να πηγαίνει με την μόδα, είναι τρόπος εξωτερίκευσης και έκφρασης συναισθημάτων σε νότες , τώρα αν αυτό σε κάποιους φαίνεται καινούριο ή παλιό δεν μου λέει εμένα προσωπικά τίποτα.

-Οι ιδέες των κομματιών του άλμπουμ ήταν παλιές ή όλες νέες;

Οι ιδέες για το "Circles of Hell" ήταν όλες καινούριες ,αρχίσαμε να τις δουλεύουμε αμέσως μετά την κυκλοφορία του ep "The War Is Here" και μέσα σε ένα χρόνο κυκλοφορήσαμε το άλμπουμ.

-Πώς προέκυψε η ιδέα για το "The Circles Of Hell" να έχει σχέση με την Κόλαση του Δάντη;

Απλώς ήταν από τα πρώτα τραγούδια που γράψαμε γι'αυτό το άλμπουμ, οι στιχοι ήταν προσαρμοσμένοι πάνω στο ποίημα του Δάντη και έτσι αποφασίσαμε να έχουμε μια τριλογία μέσα πάνω σε αυτό το θέμα  με το "Soul reaper’" και "Silent Cry" να την συμπληρώνουν .Εξάλλου ήταν ένα ποίημα που πάντα με σαγήνευε σαν ιστορία  και σαν εικόνα.

-Στο ομώνυμο κομμάτι ήταν εσκεμμένο λόγω του concept να έχει μι Iced Earth-ική αισθητική;

Oχι τίποτα δεν έγινε εσκεμμένα αν και οι Iced Earth είναι απ τα αγαπημένα μου σχήματα, τώρα αν βγήκε κάπως έτσι προς τα έξω ίσως οι επιρροές και τα ακούσματα μας να φάνηκαν λίγο περισσότερο σε αυτο το κομμάτι.


-Πώς και αποφασίσατε αυτό να είναι το πρώτο δείγμα του άλμπουμ, μιας και δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικό;
Αποτέλεσμα εικόνας για silent winter nightfall

Προσωπικά δεν ήθελα να βάλω μια ταμπέλα στο συγκρότημα ούτε ένα όριο στον μουσικό μας ορίζοντα, μας αρέσουν πολλά είδη και αν αυτό μας βγαίνει σε 1-2 κομμάτια μέσα σε ένα άλμπουμ είναι γιατί μας αρέσει να έχει και λίγο παραπάνω ποικιλία και να μην έχουμε περιορισμούς. Εφόσον λοιπόν ήταν  τίτλος του άλμπουμ αλλά και το θέμα του για την δημιουργία του 3D lyric video μας κάλυπτε απόλυτα έτσι και βγάλαμε αυτό σαν πρώτο σινγκλ.

-Πρόσφατα κυκλοφορήσατε και ένα νέο single, το "Nightfall". Πώς νιώθετε που το βινύλιο έγινε sold out τόσο γρήγορα;

Γνωρίζαμε ότι ο κόσμος πλέον έχει τείνει το ενδιαφέρον του προς το βινύλιο πιο πολύ και λόγω της περιορισμένης κιόλας έκδοσης και σε ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ γρήγορα πιστεύαμε ότι δεν θα αργήσει να εξαντληθεί. Βέβαια αυτό έγινε σε μια μέρα και μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά και ευχαριστούμε όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν αμέσως.

-Τι να περιμένουμε από τις εμφανίσεις σας σε Βόλο και Αθήνα;

Προετοιμάζουμε μια ιδιαίτερη εμφάνιση στην πόλη μας μετά από ένα χρόνο σχεδόν περίπου στο ίδιο μέρος από οπού ξεκινήσαμε στο θρυλικό πλέον café santan,όπου θα μοιραστούμε την σκηνή μαζί με τους floating worlds για άλλη μια φορά όπως τον Νοέμβριο στο remedy στην Αθηνά και  έχουμε σκοπό να αλλάξουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά τα πάντα  στο μέρος. Στην Αθηνά θα εμφανιστούμε σαν  guests στην παρουσίαση του νέου άλμπουμ των Tidal Dreams θα παίξουμε σχεδόν όλα μας τα κομμάτια και αναμένεται και εκεί μια πάρα πολύ δυνατή βραδιά.
Αποτέλεσμα εικόνας για silent winter band
-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη ο επίλογος είναι δικός σας...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το βήμα που μας δώσατε, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες εκεί έξω που μας στηρίζουν που έστω με ένα σχόλιο με μια αγορά με ένα  like μας κάνουν δυνατότερους για την συνέχεια, ας μείνει όσο μπορεί όλη η σκηνή ενωμένη γιατί στην ουσία δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι  δεν συναγωνιζόμαστε ούτε ανταγωνιζόμαστε αλλά και ούτε συγκρινόμαστε με κανέναν. Η κάθε μπάντα έχει τον δικό της χαρακτήρα και το δικό της τρόπο έκφρασης, η ιστορία απλά γράφει...Keep the flame alive!

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: