Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ORDER OF THE BLACK JACKET-ICONOCLASM (EP Review)

Ομολογώ πως τους Order Of The Black Jacket από την Κόρινθο, τους έμαθα εντελώς τυχαία και από σπόντα, λίγο πριν το live των Ved Buens Ende. Το CD που έπεσε στα χέρια μου, με την αλλόκοτη-άγια-φιγούρα και το ξίφος που δεσπόζει, ήταν το πρώτο πράγμα που μου κίνησε την περιέργεια, ενώ και οι ήχοι του "Iconoclasm" δε με άφησαν αδιάφορο εν τέλει, αν και άργησα λίγο να το λάβω υπ όψιν.


To εναρκτήριο "Outtamahead" μας δίνει την πρώτη γεύση της μπάντας  με μπόλικες 70s heavy rock επιρροές που μετουσιώνονται με κάποια stoner/groove metal στοιχεία, δημιουργώντας έτσι μια σχετική γκρίζα δυναμική, στους καθόλα ζωντανούς ρυθμούς του. Με το "Rage To Awake" που ακολουθεί, θα βγει αυτή η έκρηξη που μας προδιαθέτει και ο τίτλος, κάνοντας μας να διασκεδάσουμε με την παλιομοδίτικη αύρα και τις rock n roll ρίζες του αλλά και την τσαχπινιά που χάριζαν με τις μουσικές τους οι θρυλικοί Blue Oyster Cult. Συνεχίζοντας σε ένα μικρό κλίμα επιρροών, το "My Way" θα βγάλει έναν έντονο συναισθηματισμό, όντας αρκετά ατμοσφαιρικό, μελαγχολικό και εσωστρεφές, με μια μυστικιστική doomy διάθεση και μερικές Sabbath-ικές φόρμες. Τέλος, το σχεδόν ομώνυμο των ίδιων των δημιουργών, "Black Jacket Order" αποξενώνεται ελαφρώς αφού κάνει το αποτέλεσμα πιο σύγχρονο κρατώντας όμως τη μουσική πεποίθηση που μας έχουν χαρίσει μέχρι στιγμής, σε έναν επίλογο πολύ εκρηκτικό.

Το "Iconoclasm" μπορεί να έχει μια ρετρό ατμόσφαιρα, αλλά αυτό το μοντέρνο στοιχείο που τόσο-όσο δίνεται, καταφέρνει να μην κάνει το όλο σύνολο παρελθοντολαγνικό. Οι όμορφες μουσικές, οι μελωδίες και οι δυνατοί ρυθμοί που μας χαρίζονται απλόχερα, σίγουρα δείχνουν πως το παρόν ΕΡ μας αναζωογονεί, μας κάνει να μιλήσουμε με τον εαυτό μας καθώς και να ξεσπάσουμε. Μπορεί ακόμα να λείπει λίγο η ταυτότητα από τους Έλληνες rockers, αλλά όλα τα φόντα υπάρχουν σε αυτά τα τέσσερα κομμάτια που προαναφέρθηκαν.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: