Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

DOLD VORDE ENS NAVN -GJENGANGERE I HJERTETS MØRKE (EP Review)

Όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχουν αυτοί που θέλουν το black metal τους παραδοσιακό και βάρβαρο, ενώ άλλοι πιο τεχνικό και προσεγμένο. Σε ένα "πάντρεμα" αυτών των δύο, με γερή δόση φρεσκάδας θα μας φέρουν οι Dold Vorde Ens Navn το πρώτο τους ΕΡ. Το συγκρότημα που αποτελείται από τους Vicotnik (DHG, Ved Buens Ende), Haavard (ex-Ulver), Crberus (ex-DHG) και Myrvoll (Nidingr, DHG) μας παρουσιάζει μέσω της Soulseller Records το κολασμένο "Gjengangere I Hjertets Mørke", προδιαθέτοντας μας για το τι μέλλει γενέσθαι.
Αποτέλεσμα εικόνας για dold vorde ens navn review


Με μια χορωδιακή, μαγευτική και συνάμα μινιμαλιστική εισαγωγή, κοντά στο ύφος του "Kveldsanger" των Ulver, το "Den Ensomme Død" κάνει την εμφάνισή του βάζοντας μας εν συνεχεία για τα καλά στο στυλ της μπάντας έχοντας πολλά κλασικά βόρεια black metal στοιχεία και μια ζωηρή thrash διάθεση. Από την άλλη, φέρνοντας σύννεφα και βροχή, το "Drukkenskapens Kirkegård" θα έρθει πολύ σκοτεινότερο και ακραίο, σε πιο second wave μονοπάτια, με ψυχρά riffs που κρύβουν λίγες και τρεμάμενες μελωδίες.

Στην ίδια πεπατημένη ακολουθεί και το "Vitnesbyrd", με το rhythm section να αποκτά περισσότερο έδαφος, τόσο καταιγιστικά που πέφτει ακούγοντάς το, ενώ με μια καταθλιπτική και δραματική χροιά, ο Vicotnik τσακίζει τα έγκατα της ψυχής μας. Τέλος, το "Blodets Hvisken" επικό, heavy και θεατρικό, θα μας αφήσει με μια γλυκόπικρη διάθεση, με μπόλικη μελαγχολία και μια άμεση κιθαριστική προσέγγιση μέχρι να πέσει η αυλαία.

Το εν λόγω project, με το παρόν ΕΡ, δεν είναι τόσο εύκολο ηχητικά, ενώ δεν είναι διόλου ρετρολαγνικό, Συγκεκριμένα, αυτό που μας πλασάρει, είναι μια πολυποίκιλη ιδέα γύρω από το Νορβηγικό black metal, δείχνοντας πως πραγματικά ακούγεται ένα supergroup από τα μέλη που το περιτριγυρίζουν. Η πρώτη γεύση είναι άκρως θετική και πιασάρικη, με όλα τα στοιχεία που στολίζουν το αποτέλεσμα, ενώ πλέον περιμένουμε και την ολοκληρωμένη τους δουλειά οσονούπω.

(9/10)


Δεν υπάρχουν σχόλια: