Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

EARTH ROT-BLACK TIDES OF OBSCURITY (Album Review)

Η αλήθεια είναι πως για τη σκηνή της Αυστραλίας δε ξέρουμε πολλά. Παρόλα αυτά, οι Earth Rot, τρία χρόνια μετά το δεύτερο άλμπουμ τους, έρχονται μέσω της Season of Mist με τον διάδοχό του, υπό τον τίτλο "Black Tides Of Obscurity", όπου αναμφίβολα σκιαγραφεί ο,τι περιμένουμε από τα κομμάτια του.



Με μια εναρκτήρια heavy αισθητική μας ανοίγει το "Dread Rebirth", το οποίο στην πορεία δείχνει τα αληθινά του φύλλα, με ένα σκοτεινό και μοχθηρό στυλ, ενώ το "New Horns" με ψύχρα και πόνο, μέσα από τις κραυγές οδύνης μας πάει σε πιο DSBM μονοπάτια που θα σπάσουν στην πορεία από τη death-ιλα των "Towards A Godless Shrine" και "The Cape Of Storms", που με τις μελωδίες τους δημιουργούν ένα πιο επικό σκηνικό.

Το δίδυμο των "Unparalleled Gateways To Higher Obliteration" και "Ancestral Vengeance" που ακολουθεί, θα παίξει πάλι με την μαυρίλα, αλλά σε ένα φλερτ μεταξύ της φρεσκάδας και του κλασικού ελιτισμού.  Το "Serpent's Ocean" με ανάλογα φωνητικά, συνεχίζει στους ίδιους δρόμους, αλλά με περίσσια ενέργεια και δυναμισμό, όπως και το "Mind Killer" στο οποίο πρώτο ρόλο παίζει όμως η ταχύητα μέσω των riffs και των εκρηκτικών τυμπανοκρούσεων.

Στο "Unravelling Vapour Of Sanity" θα φανεί η "Σουηδική" πλευρά τους, σε ρυθμούς που "χορεύονται" από τους Dismember και τους Entombed, ενώ για το φινάλε, το "Out In The Cold" αποφασίζει να μαυρίσει λίγο την ήδη καρβουνιασμένη μας ψυχούλα, με ένα στοιχειωμένο black n blues.

Η τρίτη δημιουργία των Αυστραλών, είναι από τους δίσκους που θέλουμε να ακούμε πιο συχνα για να κατανοούμε το πάντρεμα των ακραίων ήχων. Η ψύχρα, η καταχνιά και η ένταση που υπάρχει, ξυπνάει τα αίματα ενώ έχουν ένα σύγχρονο πρίσμα. Σίγουρα όπως θα φανεί, υπάρχουν αρκετές επιρροές, οι οποίες όμως δε σκεπάζουν τον ήχο που οι ίδιοι οι Earth Rot θέλουν να πλασάρουν. Τέλος, όπως είπα και στην αρχή, μπορεί η χώρα τους να μην έχει μεγάλη παράδοση στη σκληρή μουσική, αλλά αυτό το μυστήριο δένει απόλυτα με το στυλ της εν λόγω μπάντας.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: