Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ELYSIUM-LABYRINTH OF FALLEN ANGELS (Album Review)

Η Ιταλία δυστυχώς πλήττεται τον τελευταίο καιρό από την πρόσφατη πανδημία, αλλά πάντα καταφέρνει να σταθεί δυνατή. Οι προκλήσεις αυτές φυσικά δεν πτοούν την μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή της χώρας,  στην οποία αποτελούνται και οι Elysium. Με ήδη αρκετά χρόνια παρουσίας, πρόσφατα κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, με τον τίτλο "Labyrinth Of Fallen Angels".
Αποτέλεσμα εικόνας για elysium – labyrinth of fallen angels review


Με επικούς συμφωνικούς τόνους και μεγαλοπρεπή αισθητική, το "Black Hole" μας εισάγει στον κόσμο των Elysium, οι οποίοι στη συνέχεια μας ρίχνουν έναν καταιγισμό από έντονους ρυθμούς πλαισιώνοντας έτσι τα αιθέρια φωνητικά της Daphne. Από την άλλη το "Evanescent" θα δώσει μια μοντέρνα διάθεση στο όλο σύνολο με αρκετά prog στοιχεία στον ήχο τους, ενώ και τα "Fight For All Your Love" και "Higher State Of Consciousness" ακολουθούν μια κοινή κατεύθυνση.

Το "Before The End" με τις folk μελωδίες του θα βάλει τις μουσικές του Ευρωπαϊκού μεσαίωνα στο σήμερα κάνοντας πιο ποικίλο το όλο αποτέλεσμα. Βέβαια το "Turn Around" που θα λάβει τη σκυτάλη θα έρθει πιο σκοτεινό και μελαγχολικό σαν μια power μπαλάντα, όπως ακριβώς έτσι θα ακολουθήσει και το "Close To You". 

Με το "Siren" θα αντικρίσουμε μια πιο avant garde πλευρά του gothic ύφους, η οποία μετά πάλι θα μπλέξει μελωδίες εποχής και βαριά riffs. Λίγο πριν το τέλος το "Nobody Knows" φαντάζει σαν ένα ξέσπασμα συναισθημάτων με τον τρόπο που κάνει τις εκρήξεις του σε κάθε σημείο, ενώ το "Here I Am" συμπληρώνοντας τον επίλογο αποτελείται από στοιχεία που λίγο-πολύ ολοκληρώνουν το παζλ όλου του δίσκου, με αξιοσημείωτο κομμάτι, αυτό του ιδιαιτέρως κολλητικού ρεφρέν.

Aυτό που οι Elysium μας δίνουν για ντεμπούτο, φαίνεται πόσο καλά έχει δουλευτεί και πόσος χρόνος χρειάστηκε. Το αποτέλεσμα του όλου δίσκου είναι άκρως επαγγελματικό, με αρκετές  μεν επιρροές, που βέβαια δε σκεπάζουν αυτό που η ίδια η μπάντα θέλει να δείξει προς τα έξω. Τα κομμάτια που αποτελούν αυτό το άλμπουμ κάλλιστα μπορούν να σταθούν και μόνα τους, αλλά δένουν και τέλεια στο σύνολο τους. Κλείνοντας, μπορεί προσωπικά να μην είμαι μεγάλος φίλος αυτού του είδους, αλλά το καλό πράγμα φαίνεται χωρίς πολλά πολλά, και το "Labyrinth Of Fallen Angels" λοιπόν είναι ένα από αυτά.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: