Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

HYBORIAN-VOLUME II (Album Review)

Oι Hyborian είναι από τις μπάντες που βάζουν το λιθαράκι τους, στους σύγχρονους και μοδάτους ήχους του sludge. Με το δεύτερο άλμπουμ τους, έρχονται να ταράξουν τα νερά και να δώσουν λίγη παραπάνω γεύση στους φίλους του είδους.


Ευθύς εξαρχής, με μπόλικο τσαμπουκά και όρεξη για χαμό, το γκρουβάτο "Driven By Hunger" δίνει την πρώτη πνοή στο νέο κεφάλαιο των Αμερικάνων, πασάροντας στο "Stormbound" με τις επιρροές του Νότου, και τους μπαρουτοκαπνισμένους ήχους της σχολής των Down και των Crowbar, σε μια αρκετά ζωηρή και ραδιοφωνική διάθεση.

Πιο κοντά στους λεγόμενους stoner ήχους, το "Sanctuary" μας ταξιδεύει χώνοντας πολύ πάθος και φαντασία, σε αντίθεση με το 'Planet Destructor" που παρεκκλίνει προς πιο κλασικούς heavy δρόμους, σε ένα κατά τα άλλα πιασάρικο ύφος. Επίσης κοντά σε πιο μεταλλικά μονοπάτια, που θυμίζουν και το τελευταίο πόνημα των συμπατριωτών τους Baroness, θα έρθει το "The Entity" όπως και το ήδη γνωστό "Expanse" το οποίο θα φανεί πιο επιθετικό αλλά και πιο hit-άδικο. 

Λίγο πριν το τέλος, στο "Portal" ανοίγεται ένας δρόμος από ποικίλα riffs, μικρές τραχιές μελωδίες και φυσικά πάλι η ίδια αγριεμένη αύρα η οποία εν τέλει θα κλείσει με το "In The Hall Of The Travelers" και τον καταιγισμό τεχνικών και δυναμικών ήχων.

To πρώτο άλμπουμ των Hyborian ήταν κολασμένο, τώρα ο διάδοχος του μέλλει να είναι εκτός από κολασμένος και εξαιρετικά ώριμος και μεστός. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως το συγκρότημα μπορεί να γίνει το επόμενο big thing της stoner/doom/sludge σκηνής αφού παρά τις επιρροές τους, η μουσική τους αποκτά ταυτότητα και νέο εύφορο έδαφος. Απορώ και ανυπομονώ τι νέο θα φέρουν με το επόμενο άλμπουμ τους, το οποίο σίγουρα θα είναι φρέσκο και ακόμα πιο σκληρό!

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: