Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

MEDICO PESTE-ב:THE BLACK BILE (Album Review)

Για όσους δε γνωρίζουν, οι Medico Peste είναι ένα Πολωνικό σχήμα με τα live μέλη των πλέον διάσημων Mgla. Σε ένα ύφος τόσο μακρινό όσο και κοντινό, οι εν λόγω black metallers φέρνουν τον τρόμο ηχητικά μέσω του δεύτερου δίσκου τους, "The Black Bile", οχτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για medico peste the black bile


Με μια αγριεμένη και νοσηρή διάθεση, γεμάτη ξεσπάσματα, υποδεχόμαστε το αρχικό ""God Knows Why" που εκτός τον ακραίων του ρυθμών και της ατελείωτης μαυρίλας, δημιουργείται ένα αίσθημα απόγνωσης σε κάθε κόψιμο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το "All Too Human" που ειδικά προς το τέλος του, η ατμόσφαιρα γίνεται απόκοσμη και χαοτική.

Το "Numinous Catastrospy" με έναν τίτλο ανάλογο των προβλημάτων που έχουμε σαν κοινωνία, θα έρθει εξίσου σκοτεινό, αλλά πιο γκρουβάτο και heavy, σαν μια διάθεση να μπλέξει το black n roll με το death, όντας ελαφρώς λιγότερο καταθλιπτικό. Με ένα σύρσιμο και γεμάτο μοχθηρότητα στη συνέχεια θα φανεί το "Were Saviours Belivers'' σε πιο κλασικούς μαυρομεταλλικούς δρόμους, αρκετά βαρύ και κατραμιασμένο, σε αντίθεση με το "Skin" που δημιουργεί μια παρανοϊκή διάθεση με τους πειραματισμούς του και τα χωρίσματα στα μπάσα, τις κιθάρες και τα τύμπανα.

Με πόνο λίγο πριν το τέλος, οι κραυγές του "Holy Opium" είναι το μεγάλο ατού που σκίζει την καρδιά μας, όσο οι γνωστοί Πολωνικοί ήχοι βαρούν, ενώ για φινάλε μας έρχεται το ομώνυμο του άλμπουμ "The Black Bile" γεμάτο μια μανιοκαταθλιπτική διάθεση μέσα στο ακατέργαστο πέπλο του, θυμίζοντας λίγο τον τρόπο που άνοιξε και ο δίσκος.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, εδώ οι Medico Peste έδωσαν περισσότερη ωμότητα και αμεσότητα στον ήχο τους. Μάλιστα αυτή η διάθεση για ανάδειξη των εσωτερικών δαιμόνων μέσα από τα μεγάλης διάρκειας κομμάτια, είναι ένα από τα πράγματα που προσωπικά με ανατρίχιασαν ακούγοντας το άλμπουμ. Επίσης, η δύναμη του ήχου είναι τόσο έντονη και ο ήχος αρκετά ποικίλος, που σαν το καλό κρασί θέλει στροφάρισμα για να αναδείξει το άρωμα του, από την αρχή μέχρι το τέλος.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: