Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

VREDEHAMMER-VIPEROUS (Album Review)

Οι Vredehammer ορμώμενοι από την πατρίδα του μαύρου ήχου, τη Νορβηγία μας φέρνουν το τρίτο τους πόνημα. To "δηλητηριώδες" Viperous μάλιστα δίνει νέα πνοή στον ήχο της χώρας τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για vredehammer viperous review


Με μια 80s ατμόσφαιρα στα πλήκτρα αλλά και με τα σκοτεινά και τρομακτικά του riffs, έρχεται να μας συστηθεί πρώτο το "Winds Of Dysphoria", γρήγορο και επιθετικό, σε σχέση με το πιο heavy και γκρουβάτο "Aggressor" που πατάει σε πιο black/thrash μονοπάτια.

Από την άλλη, το "Suffocate All Light" δείχνει ένα σχετικά death metal πρόσωπο της μπάντας, εμ αρκετή ψύχρα στο πέρασμα του, ενώ και το ομώνυμο "Viper" δεν πάει πισω, με τα τύμπανα να σφυροκοπούν ανελέητα καθ'όλη τη διάρκεια. To "Skinwalker" στη συνέχεια μας βάζει σε πιο κλασικά blackened καλούπια, όπως συμβαίνει επίσης και με τα "Wounds" που ελαφρώς Immortal-ίζει, αλλά και το "Any Place But Home".

Λίγο τεχνικό και αρρωστημένο θα συναντήσουμε το 'In Shadow" με τα περίπλοκα riffs και τη σκοτεινή του διάθεση, ενώ για το κλείσιμο οι Νορβηγοί μας έχουν το "From A Spark To A Withering Flame" που μέχρι το τέλος μας πηγαίνει βίαια.

Η μουσική των Vredehammer είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα εξέλιξης του Σκανδιναβικού ακραίου ήχου, που εκτός από το black metal στοιχείο, καταφέρνει να χώσει και διάφορες άλλες μουσικές πτυχές. Το "Viperous" είναι μακράν το πιο πετυχημένο και εξελιγμένο άλμπουμ της μπάντας, που ακούγεται ξανά και ξανά χωρίς το αυτί να κουράζεται.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: