Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

BLAZE OF PERDITION-THE HARROWING OF HEARTS (Album Review)

Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, οι Blaze Of Perdition έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην καριέρα τους, και φέτος το γιορτάζουν υπό το φως των κεριών, σε μια τελετουργική ατμόσφαιρα μέσω του πέμπτου τους άλμπουμ. Το "The Harrowing Of Hearts" δίνει νέα στοιχεία στη μουσική της μπάντας, ενώ είναι και η πρώτη τους δουλειά μέσω της Metal Blade.
Αποτέλεσμα εικόνας για the harrowing of hearts


Με την χαοτική και ανορθόδοξη διάθεση που μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, μας υποδέχεται και το νέο άλμπουμ μέσω του "Suffering Made Bliss", το οποίο μάλιστα μέσα στον σκοτεινό του δυναμισμό βάζει και διάφορα death metal στοιχεία ανάλογα των Behemoth ή των Hate. Πιο μυστηριακό και με μπόλικη ατμόσφαιρα θα έρθει στη συνέχεια το "With Madman's Faith", όπως επίσης και το "Transmutation Of Sins", με μια ελαφριά δόση αργής γκοθίλας.

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο ύφος, που μάλλον δίνει ταυτότητα και στο άλμπουμ, το "Κrolestwo Niebieskie" θα δώσει λίγο παραπάνω βάρος, ενώ οι ταχύτητες και η γερή riff-ολογία του, το κάνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια στην καριέρα των Πολωνών. Αρκετά ατμοσφαιρικά και ερεβώδη θα φανούν και τα πατήματα του "What Christ Has Kept Apart", τα οποία δίνουν μια ακατέργαστη black n roll διάθεση κατά περιόδους. 

Το "The Great Seducer" λίγο πριν το τέλος, μπλέκει την εγχώρια σχολή τους, με πιο κλασικά blackmetal-άδικα στοιχεία, ανάλογα του μνημειώδους "De Myseriis..", ενώ ο επίλογος θα έρθει με μια ιδιαίτερη κι άγρια διασκευή στο "Moonchild" των Fields Of  The Nephilim.

Ο πνευματισμός και η μεταφυσική αναζήτηση απέδωσε για ακόμα μια φορά καρπούς, αν και σε πιο γκριζομωβ αποχρώσεις, οι οποίες στολίζουν διακριτικά την όλη μαυρίλα. Δεν ξέρω αν η Πολωνία γίνεται η Νορβηγία των 10s και των 20s, αλλά η σκηνή αυτή γίνεται συνεχώς πιο δυνατή κερδίζοντας έδαφος όχι μόνο από την mainstream-ιλα, αλλά κι από ένα γερό underground. Συγκεκριμένα στην περίπτωση των Blaze Of Perdition, το νέο άλμπουμ όχι μόνο πάει ένα βήμα παραπέρα την καριέρα τους, αλλά δίνει και νέα στοιχεία, στην άβυσσο τους. Μπορεί το "The Harrowing Of Hearts" να διχάσει κάποιους οπαδούς, αλλά οι πιστοί φίλοι του γκρουπ θα το αγκαλιάσουν με τις δέουσες τιμές.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: