Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

SKULL KORAPTOR-CHAOS STATION (Album Review)

Τους Skull Koraptor τυχαίνει να τους ξέρω από τα πρώτα τους βήματα γύρω στο 2012-3013. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην ιδιοσυγκρασία της μπάντας, αποκτώντας την κατάλληλη εμπειρία. Έτσι, πέντε χρόνια από το ΕΡ τους, μας φέρνουν το ντεμπούτο τους, που από το εξώφυλλο και μόνο καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται.
Αποτέλεσμα εικόνας για skull koraptor chaos station


Ένα μισαωράκι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο κατάλληλος χρόνος για ένα thrash album, και ήδη με τη δυναμική εισαγωγή τους, οι Έλληνες thrashers δείχνουν τις απειλητικές διαθέσεις τους. Έτσι συνεχίζει και το "Hatred" με τις "μεγαθανατικές" επιρροές του.

Γενικά το "Chaos Station" ακολουθεί πιστά τα μονοπάτια του Bay Area, κι αυτό επίσης φαίνεται και σε κομμάτια σαν τα "Blast It Out", "Burnt Society" και το σχεδόν όμοτιτλο "Next Station: Chaos", το οποίο βάζει και αρκετές γκρούβες στο προσκήνιο κάνοντας το αποτέλεσμα πιο ξεσηκωτικό.

Παντού βλέπουμε χτυπητά και κολλητικά riffs, ενώ το rhythm section των κομματιών πέφτει σαν ογκόλιθος, και μάλιστα όλα μπαίνουν στη σειρά με δύναμη χωρίς το παραμικρό διάλειμμα. Τέλος, δε πρέπει να παραλείψουμε τις κλασικές metal επιρροές που υπάρχουν στον δίσκο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το "Fatal Wrecking" το οποίο με τις μελωδίες πατάει και λίγο σε Τευτονικά μονοπάτια, ενώ ο επίλογος με το "Obsessed" μας αφήνει με ένα δυσοίωνο και σκοτεινό ύφος.

Από τη στιγμή που βλέπεις ένα συγκρότημα παθιασμένο για αυτό που κάνει και αγαπάει το thrash, τότε δύσκολα η μουσική τους συνταγή θα αποτύχει. Έτσι και το "Chaos Station" γεμάτο επιρροές αλλά και πράγματα που κολλούν στον εγκέφαλο, κάνει το νερό να μπει στο αυλάκι ώστε οι απανταχού θρασάδες να δουν ότι ο εγχώριος ήχος έχει συνέχεια μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια που πληθώρα συγκροτημάτων ξεπηδάει. Το ντεμπούτο τους αξίζει προσοχής, ενώ τον Μάρτιο όσοι δεν τους έχουν δει live, θα έχουν την ευκαιρία ανοίγοντας για τους μεγάλους Sodom.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: