Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

REGARDE LES HOMMES TOMBER-ASCENSION (Album Review)

Οι Regarde Les Hommes Tomber είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα του Γαλλικού underground. Έπειτα από μια σιωπηλή πενταετία, φορτίζονται με σκοτάδι και πόνο, φέρνοντας έτσι το τρίτο τους πόνημα, το "Ascension".
Αποτέλεσμα εικόνας για regarde les hommes tomber ascension


Το εισαγωγικό και ομότιτλο "L'Ascension" σε ένα απαλό αλλά επιβλητικό ηχοτόπιο, προβάλλει όλη τη σκοτεινιά των Γάλλων, ενώ όταν οι κιθάρες πατούν γκάζι, δίνουν απευθείας πάσα στο "A New Order" που μέσα στο όλο μεγαλείο του, παίζει με αμεσότητα και περίσσια αγριάδα.

Όχι τόσο ατμοσφαιρικό, αλλά πατώντας σε heavy και death διαδρόμους θα συναντήσουμε το "The Renegade Son" που σε ένα συνδυασμό ψυχρών riffs και τελετουργικών απαγγελιών δημιουργείται ένα απόκοσμο αποτέλεσμα. Από την άλλη το "The Crowning" μας κάνει ένα comeback στα κλασικά μοτίβα των Γάλλων με μερικές επιρροές από τον σύγχρονο black ήχο της σχολής των Mgla ή των συμπατριωτών τους The Great Old Ones. 

Oι ακουστικοί ήχοι και τα synth στο "Stellear Cross" ενώνει τη μαυρίλα του σήμερα με αυτό των Burzum ή των Thorns στα μέσα των 90s, σε ένα ανίερο αλλά και μελαγχολικό ταξίδι. Τέλος, έπειτα από το δραματικό ιντερλούδιο του "La Tentation", ο δίσκος θα μας αφήσει με ένα δυναμικό και οργισμένο, πάλι στα normal δεδομένα της μπάντας κομμάτι, υπό τον τίλο "Au Borde Du Gouffre".
Αποτέλεσμα εικόνας για regarde les hommes tomber ascension
Ο εν λόγω δίσκος, χωρίς αμφιβολία θα μπορούσε να θεωρηθεί ό,τι καλύτερο έχουν κάνει στη μέχρι στιγμής πορεία τους οι Regarde Les Hommes Tomber. Η ηχητική τους ποικιλία που περνάει από πολλά στρώματα, καθώς επίσης ο δυναμισμός και η μελωδικότητα τους, καταφέρνουν να γεφυρώσουν το παρόν και το παρελθόν του Ευρωπαϊκού black metal με διάφορους τρόπους. Ξεφεύγοντας από διάφορα post μονοπάτια και δίνοντας κυρίως βάση στην ατμόσφαιρα και το έρεβος, το "Ascension" πρέπει να γίνει ένα από τα άλμπουμ που θα κάνουν πιο γνωστή την ακραία σκηνή της Γαλλίας.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: