Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

SVART CROWN-WOLVES AMONG THE ASHES (Album Review)

Οι Svart Crown καταφέρνουν εδώ και μια δεκαετία περίπου, με κάθε δίσκο να κερδίζουν παραπάνω έδαφος στο underground. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια με περιοδείες ανά την Ευρώπη και την Αμερική, στο πλάι των Deicide, Rotting Christ, Marduk και Carach Angren, ο πήχης τους έχει ανέβει, κι έτσι φέρνουν την ώριμη και στιβαρή τους πέμπτη κυκλοφορία, "Wolves Among The Ashes".
Αποτέλεσμα εικόνας για svart crown wolves among the ashes"


Με έναν σοβαρό, σχεδόν δυσοίωνο μονόλογο μας υποδέχεται το "They Will Not Take Our Death In Vein", που συνεχίζει με φρενιτιώδεις ήχους και ψηλές ταχύτητες, δίνοντας μας την πρώτη γεύση για τη συνέχεια του δίσκου. Έτσι αρρωστημένα συνεχίζει και το "Thermageddon" με πολλές blackened/death επιρροές της σχολής των Behemoth, όπου ειδικά στα αργά σημεία αναδεικνύονται τα σκοτεινά μοτίβα με το ογκώδες rhtyhm section.

 Με μια φρεσκάδα στο στυλ τους, και αρκετές γκρούβες να στολίζουν τριγύρω, θα συναντήσουμε το "Art Of Obedience" που το στυλ των προηγούμενων δίσκων προάγεται με πιο heavy επιρροές, όπως ακριβώς και το τεχνικό "Blessed Be The Fools" αλλά και το πιο ήπιο και ατμοσφαιρικό "Down To Nowhere" που κρατά ψηλά το ερεβώδες στοιχείο.

Το "At The Altar Of Beauty" μας πηγαίνει στις πιο black εποχές του συγκροτήματος με την πρέπουσα μοχθηρότητα και αγριάδα, σε αντίθεση με το "Exoria" που στο όλο σύνολο προσθέτει και πινελιές πιο κοντά στο στυλ των θρυλικών Morbid Angel. Τέλος, το "Living With The Enemy" μας αφήνει με μια τελετουργική διάθεση με black/doom στοιχεία που κάνει ακόμα πιο μαύρο το όλο σκηνικό.
Αποτέλεσμα εικόνας για svart crown wolves among the ashes"
Οι ηχητικές διαφοροποιήσεις καθώς και η υπογραφή σε μεγάλη εταιρεία, πλέον μπορεί να δείξει ότι οι Γάλλοι extreme metallers, έχουν το μέλλον μπροστά τους και τις ευλογίες του "εξαποδώ". Εκτός αυτού η δραματικότητα και η μεγαλοπρέπεια σε κάθε σημείο του δίσκου, τον κάνει πιο ποικίλο και πιο ευκολοάκουστο σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες με γερές δόσεις τεχνικής και πιασάρικης προσέγγισης. 

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: