Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

AMKEN-THEATER OF THE ABSURD (Album Review)

 Οι "δικοί" μας Amken, έχοντας ήδη μερικά χρόνια παρουσίας στη σκηνή, επιτέλους κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους. Το "Theater Of The Absurd", είναι περισσότερο μια κοινωνική αφύπνιση, παρά ένας απλός δίσκος, που ξεκάθαρα όλοι οι λάτρεις του thrash θα αγαπήσουν.




Φωτογραφία του χρήστη AMKEN.


Η μέτρηση στην αρχή σίγουρα δίνει το έναυσμα για μια ολοκληρωτική επίθεση. Το "Shattered Sanity" λοιπόν φωνητικά έχει την αγριάδα των Kreator, με μουσικές εμφανείς επιρροές από πιο τεχνικά συγκροτήματα όπως τους Annihilator και τους Megadeth. Μια thrash-ύτατη αρχή που δίνει πάσα στο ομώνυμο του δίσκου, έχοντας γκαζιάρικη, δυνατή μπασογραμμή και solo που πάει σε πιο Anthrax μονοπάτια, ενώ το "D.A.P", στην ίδια μουσική κατεύθυνση, περικλύεται από πίσω φωνητικά και ένα επικά γρήγορο σόλο που δίνει την αντίθεση στον πιο αργό ρυθμό του συνόλου.

Τα "Obedient Dogs" και "Soul's Crypt", μουσικά αναγεννούν τη μεσαία περίοδο των Slayer, σε συνδυασμό με τα πιο death metal φωνητικά και κάποιες επιρροές από παλιό Αμερικάνικο στυλ σαν των Exodus ή των Overkill στα ρεφραίν.
Από την άλλη το "Wired" αποτελεί μια πιο groov-άτη και ρυθμική σύνθεση, που σπάει τις κλασικές thrash φόρμες, ενώ σε πιο μεσαία tempos, κι επίσης αρκετά ρυθμικό έρχεται το "Sacred Machine", μια ωδή προφανώς στη θρησκεία και τους "σωτήρες".

Τέλος, στο ίδιο, αρχικό ύφος, με μερικά πιο Sepulturικά, αλά Arise περάσματα, έρχεται το "Addicted To Green", δυναμικό, κι αγριεμένο όπως η έναρξη του δίσκου.

Οι Amken, ήδη με την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά δείχνουν την αξια τους, και τονίζουν την προυσία τους στην underground σκηνή της χώρας μας, κι όχι μόνο. Tα support τους, πλάι σε θρυλικά σχήματα του είδους, καθώς και η αναμενόμενη τους εμφάνιση με τους Merciless, αλλά και η κοινή περιοδεία με Gorgroth και Gehenna στα τέλη της χρονιάς, προμηνύουν ένα δυνατό μέλλον.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: