Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

HAMMERFALL-LIVE! AGAINST THE WORLD (Live Album Review)

Οριακά πριν την πανδημία, οι θρυλικοί Hammerfall έδωσαν ένα μεγάλο live στη Γερμανία το οποίο αποφάσισαν και να το βιντεοσκοπήσουν. Πλέον, αρκετούς μήνες μετά, και με τα συναυλιακά δεδομένα να υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας, οι θρυλικοί power metallers, κυκλοφορούν το "Live! Against The World" γιορτάζοντας την εντέκατη δουλειά τους με τη γνωστή τους μασκότ να είναι στις επάλξεις.

Μετά τις καμπάνες να ηχούν, σειρά έχουν επικές ενορχηστρώσεις της αρχής που ανοίγουν την αυλαία για τους Σουηδούς και το "Never Forgive, Never Forget" σε ένα κλίμα απόλυτης ενέργειας, γιορτάζοντας την τελευταία τους κυκλοφορία "Dominion", δίνοντας αμέσως πάσα στο "One Against The World" από το ίδιο άλμπουμ με τις μεγαλειώδεις φωτεινές στιγμές του και τα κλασικά τρελαμένα σόλο της μπάντας. Από εκεί οδηγούμαστε στο μακρινό 1998 και το "Heeding The Call" ενώ μετά το πρώτο "καλησπέρα" οι πολεμοχαρείς διαθέσεις τους ενσαρκώνονται μέσα από τις νότες του "The Way Of The Warrior".

Ένα μεγάλο χιτ έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη πεντάδα του λάιβ, κι αυτό δεν είναι άλλο από το "Any Means Necessary" και το βάρος που διαθέτει μαζί με τα οχλώδη ρεφρέν του. Mια από τις εκπλήξεις για τους fans στο καπάκι θα αποτελέσει η σπάνια εμφάνιση του "Hallowed Be My Name'' σπάζοντας λίγο τη μελωδική γραμμή του σχήματος, ώστε να φέρει πιο σκληροτράχηλους και στακάτους ρυθμούς στην επιφάνεια. Koμμάτια δυσεύρετα στα setlist των τελευταίων χρόνων, που παίχτηκαν ζωντανά σε αυτή τη μεγάλη βραδιά επίσης είναι και το πιο cheesy "Ηector's Hymn", αλλά και το προ 13ετίας "Natural High", ενώ στο πρόσφατο "Second To One" θα ακούσουμε τη Nora Loohimo από τους Battle Beast. 

Το τελευταίο τους άλμπουμ θα συνεχίσει να έχει την τιμητική του και στο "(We Make) Sweden Rock" που όχι αδίκως θεωρείται highlight, ενώ ο κόσμος θα ενθουσιαστεί με το medley προς τιμήν του "Renegade" από το 2000. Η ηγετική φωνή του Joakim, χάνοντας λίγο την αίγλη της προς το τέλος, εμφανώς κουρασμένη σε αντίθεση με την υπόλοιπη μπάντα, κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα και για τους fans, ενώ κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος, όσο διαχρονικά και επιτυχημένα κομμάτια σαν το "Last Man Standing" ή το καταλυτικό "Hearts On Fire" φαίνονται σχεδόν αδύναμα.

Σε γενικές γραμμές, το "Live! Against The World" θα δώσει σχεδόν τα πάντα ως μια κατάλληλη συναυλιακή εμπειρία για τους fans, με στιγμές που το κάνουν αποτελεσματικά σημαντικό. Από εκεί και πέρα όμως, μερικά στραβοπατήματα, σαν αυτά της δισκογραφίας τους, και με το κοινό οριακά να ακούγεται δίνουν μερικά πλην στο σύνολο. Χωρίς περαιτέρω ανάλυση, κρατάμε τα καλά, με την ενέργεια και το πάθος της μπάντας πλάι στις λάμψεις, τις φλόγες και τον ιδρώτα, στοιχεία δηλαδή που κάθε πιστός οπαδός και παουεράς θαυμάζει στους Hammerfall, οι οποίοι ακόμα και σήμερα στέκονται αγέρωχοι στο βάθρο τους.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: