Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

OCEANS-WE ARE NØT OKAY (EP Review)

Οι Oceans μας συστήθηκαν δισκογραφικά μόλις πέρσι, με το πρώτο τους, δυνατό και ποικίλο ντεμπούτο τους, "The Sun And The Cold" σε ένα απόλυτα χειμωνιάτικο μοτίβο. Φέτος, σε αλλαγή εποχής και καιρών, το συγκρότημα που μοιράζει τη διαδρομή μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας φέρνει ένα ιδιαίτερο ΕΡ με γνώριμα αλλά και πρωτότυπα, ιδιαίτερα στοιχεία που ακούει στο όνομα "We Are Not Okay" με τη ψυχολογία να σηκώνει τα χέρια.

Ανατριχιαστικό και αγωνιώδες, το "Shark Tooth" ανοίγει το εν λόγω ΕΡ με τρόπο αλλόκοτο σαν την ατμόσφαιρα που μπλέκει το alternative και το indie με το μοντέρνο hardcore, έχοντας καθαρά ξεσπάσματα στα ρεφρέν αλλά και κάφρικες στιγμές που ταιριάζουν γάντι με τα ψυχικά και μουσικά breakdowns που στολίζουν το κομμάτι. Το "Voices" φαινομενικά πιο ήρεμο, με την Lena Scissorhands των Infected Rain σε συνοδεία, φέρνει κάτι αιθέριο στην όλη απόκοσμη σκοτεινιά, με κολλητικές μελωδικές γραμμές, αν και το ακραίο στοιχείο εκεί που το συναντάμε φαίνεται εντονότερο με μαινόμενο το δίδυμο κιθάρων και τυμπάνων που για λίγο σπάει τη radio friendly διάθεσή του αν και από την άλλη αυτή την αίσθηση θα τη φέρει το "Everyone I Love Is Broken" και το σύγχρονο heavy , δυναμικό, πλην μελαγχολικό vibe του. Τέλος, το ομώνυμο "We Are Not Okay" παρανοϊκό, βαρύ και χωρίς να σηκώνει πολλά πολλά με τον όγκο των ρυθμών του, παίζει ένα γερό παιχνίδι συναισθηματισμού και δράματος πίσω από τα χορδίσματα και τα grooves, που δένει τέλεια με το παραπάνω σύνολο σε αυτό το γκρίζο, ενιαίο concept.

To EP που ήρθε φρέσκο-φρέσκο από το πουθενά κρατά το post στοιχείο και τις rock πλευρές που έδωσαν οι Oceans με το ντεμπούτο τους, ενώ το extreme στοιχείο αλλάζει δεκαετία και εκσυγχρονίζεται, κι αυτό είναι πραγματικά okay για μια μπάντα που ακόμα δεν έχει ριζώσει για τα καλά στα δρώμενα του ήχου. Εκτός αυτού, είναι okay να μην είσαι okay, με τη ψυχολογία του εν λόγω ηχογραφήματος να το δείχνει περίτρανα. Κλείνοντας και μη χρονοτριβώντας, το "We Are Not Okay" με τα καταλυτικά του ξεσπάσματα και τον ανοιχτό του ορίζοντα βάζει άλλο ένα λιθαράκι στο μονοπάτι του Τευτονικού συγκροτήματος με τη συνέχεια να έπεται.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: