Σάββατο 3 Απριλίου 2021

HELLOWEEN-SKYFALL (Single Review)

Σαν αναγέννηση των Helloween μετά το "Pumpkins United", οι Γερμανοί θρύλοι του power metal μάλλον έκαναν το restart που πολύς κόσμος περίμενε, με την εν λόγω επανένωση να αποτελεί μία από τις καλύτερες στις χρυσές σελίδες της μουσικής ιστορίας. Με αυτό για γνώμονα, το συγκρότημα που ούτως ή άλλως έχει χαρίσει τρομερές στιγμές στους οπαδούς του, επιστρέφει για να δείξει μια νέα τροπή των πραγμάτων που κανείς δε θα ήξερε τι να περιμένει. Ο λόγος για το νέο τους τραγούδι, "Skyfall" που προδρομεί το νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Η επιστροφή του Kai Hansen στο παρόν single είναι παραπάνω από ευδιάκριτη, αφού η ταυτότητά του δεν κρύβεται ούτε σε ένα σημείο. Ως μοναδικό συνθετικό δείγμα του ίδιου στο επερχόμενο άλμπουμ των κολοκυθών, το "Skyfall" μαζί με τη χαρακτηριστική, καθάρια φωνή του Michael Kiske, αναζωογονεί τις στιγμές των δύο "Keepers Of The Seven Keys", με μερικά μεγαλοπρεπή και επιθετικά σημεία του "Walls Of Jericho" και ισχυρά, καθηλωτικά solos που μικραίνουν παράλληλα την "κοιλιά" και τις "φιοριτούρες" του ρεφρέν που όσο πλατειάζει υποβαθμίζει και το σύνολο. Δίχως πολλές αλλαγές, η alternative εκδοχή του βινυλίου, δείχνει μια πιο ακατέργαστη πτυχή του κομματιού, και μια πιο επική διάθεση στο "μπενχουρικό" του 12λεπτο, όπου μαζί με την ηχηρή προσθήκη του Andi Deris, τα πράγματα κοιτούν περισσότερο το σήμερα σε όλη αυτή την αναπόληση, με τα ελαφρώς αρνητικά σημεία να παραμένουν τα ίδια, ταλανίζοντας κάποιες φορές την αντοχή μας κρατώντας παράλληλα και την αγωνία για τα αριστοτεχνικά μπλεξίματα της συνέχειας.

Εν κατακλείδι, πριν ακούσω το κομμάτι, και με όσα είχε πάρει το αυτί μου τριγύρω, περίμενα κάτι πραγματικά μοναδικό, αλλά διαψεύστηκα σε έναν μικρό βαθμό, αφού πολλές φορές αυτό το κλισέ αισιόδοξο europower συναίσθημα ξεπερνά τα όρια της κλασικής ταυτότητας των παλιών Helloween. Από εκεί και πέρα, το "Skyfall" καθαρά αντικειμενικά, φαίνεται ως μία άξια στιγμή της θρυλικής μπάντας, και κάτι που χρειαζόταν για να ξαναπάρει μπροστά έπειτα από μερικά χρόνια. Σε προσωπικό επίπεδο το άκουσμά του δημιουργεί μια χαρμολύπη,  αλλά δείχνει περισσότερο ως περίπτωση τραγουδιού που όσο περισσότερο το ακούς, τόσο περισσότερο κολλάς. Τέλος, αν το "Skyfall" έστω και για λίγο, στα δυνατά του στοιχεία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του νέου, ομώνυμου άλμπουμ των Helloween, τότε θα μιλάμε για κολοκύθες τούμπανα, με την καλύτερη των εννοιών!

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: