Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

BODOM AFTER MIDNIGHT-PAINT THE SKY WITH BLOOD (EP Review)

 Το 2021 μας υποδέχθηκε με έναν σκληρό αποχαιρετισμό, αυτόν του Alexi Laiho, που ήταν παράδειγμα καλλιτέχνη στο ακραίο metal σε κάθε σχήμα που πέρασε, με ορόσημο φυσικά του σπουδαίους Children Of Bodom. Στο μεταίχμιο αυτών όμως, το τελευταίο του σχήμα, Bodom After Midnight, λέει τώρα την τελευταία του κουβέντα, φτύνοντας τον τίτλο "Paint The Sky With Blood". Το μοναδικό δείγμα γραφής της μπάντας έρχεται στις 23 Απριλίου, να σημειώσει επίσημα την αρχή και το τέλος της εποχής τους, παγώνοντας μία από τις χίλιες λίμνες της χώρας τους.

Με μεγαλύτερη αμεσότητα, σε σχέση με τους πάλαι ποτέ Children Of Bodom, και ρυθμικές γκρούβες που χτυπούν και μένουν στο κεφάλι, ο μακαρίτης που έφτιαξε τον θρύλο του πριν έρθει η υστεροφημία, κατάφερε να βγάλει όλη την οργή και την ένταση που του είχε περισσέψει μέχρι το τέλος, τρανό δείγμα που αποτελεί μάλιστα το εναρκτήριο, και ήδη γνωστό ομότιτλο, που πατά σε πιο heavy δρόμους χωρίς πολλές μελωδίες, σαν τόσο καιρό η προηγούμενη του μπάντα να το υπονόμευε. Mε την τεχνική αρτιότητα παρόλα αυτά να μη φεύγει ποτέ από μέσα, και το catchy στοιχείο να είναι δείγμα του ιδιαίτερου στοιχείου του ονόματος, σε επίσης κοντινούς δρόμους, ακολουθεί με τις βαθιές και βαριές ανάσες του το "Payback's A Bitch" που δείχνει έναν συνδυασμό του ευθύ χαρακτήρα του θνησιγενούς, αυτού σχήματος, με μια διάθεση δυσαρμονίας που χωράει και τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ατμόσφαιρας των COB, μπλέκοντας παράλληλα και μερικές thrash πινελιές για να έρθει η ακρότητα και να δέσει. Τέλος, έτσι νωρίς, μια ιδιαίτερη διασκευή στο "Where Dead Angels Lie" κλείνει αυτή τη μοναδική κυκλοφορία, με την τονικότητα και τις καταβολές των Φιλανδών να δημιουργούν την αίσθηση πως οι Dissection έγραψαν κομμάτι για το "Something Wild" ή του "Follow The Reaper".

Σκοτεινός μα και πιασάρικος, έστω και για ύστατη φορά ο Alexi Laiho με την φοβερή και ταλαντούχα παρέα του, μας άφησε αυτό το κύκνειο άσμα για να τον μνημονεύουμε όσο θα κοπανιόμαστε υπό το άκουσμά του. Με διαφορές ως προς την ταυτότητα του γκρουπ, αλλά και ομοιότητες για να ξέρουμε ποιοι βρίσκονται από πίσω, οι Bodom After Midnight, έβαψαν τον ουρανό με αίμα και τον στόλισαν με νότες που πέφτουν κατακέφαλα. Δίχως παραπάνω περιαυτολογίες, το "Paint The Sky With Blood" είναι μια υπέροχη και αξιόλογη δουλειά εκτός από ένας αποχαιρετισμός σε έναν από τους καλύτερους μουσικούς του είδους μας, και όσο φρέσκο πρέπει για να μη συγκριθεί απαραίτητα με δουλειές του παρελθόντος ενώ ο συνδυασμός μελών από το hard rock των Santa Cruz μέχρι τη ζωντάνια των COB ή τη μαυρίλα των Paradise Lost, δείχνει ακόμα και στις λεπτομέρειες τη ζωηράδα του ιθύνοντος νου τους.

(8,5/10) 



Δεν υπάρχουν σχόλια: