Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

SKELETAL REMAINS-THE ENTOMBMENT OF CHAOS (Album Review)

Δεν είναι κρυφό πως η παλαιά σκηνή είναι ξανά στα πάνω της δίνοντας όραμα και θέληση σε εξελίξεις νέων συγκροτημάτων. Μεταξύ αυτών των ονομάτων που θέλουν να γυρίσουν τις ένδοξες μέρες του ακραίου metal είναι και οι Skeletal Remains. Το γκρουπ που σε λίγο συμπληρώνει την πρώτη του δεκαετία επιστρέφει με το τέταρτο του πόνημα "The Entombment Of Chaos".
 Εν αρχή, η αγωνιώδης εισαγωγή του "Cosmic Chasm" δημιουργεί ένα απόκοσμο συναίσθημα, μέχρι που το επίσημο εναρκτήριο "Illusive Divinity" μεταμορφώνει την αγωνία σε τρόμο και καταστροφή, αφού οι δυνατοι ρυθμοί του πέφτουν ανελέητα σαν μπετό στο κεφάλι μας. Μυστηριώδες, σκοτεινό και εξίσου ογκώδες ακολουθεί το "Congregation Of Flesh" με ένα σόλο καταμεσής του κομματιού που θυμίζει πρώιμους Death, φέρνοντας τις πρώτες ζωηρές αναμνήσεις του παλιομοδίτικου ήχου στο τραπέζι.

Πιο brutal και χαοτικό θα συναντήσουμε το "Synthetic Impulse" το οποίο, όπως και το υπόλοιπο σε γενικές γραμμές σύνολο, θα έρθει με τις σάπιες και βαριές του διαθέσεις να εξωτερικεύσει τις χειρότερες μας σκέψεις, αν και σε ακόμα πιο old school σκηνικό το "Tombs Of Chaos" θέλει να αποδώσει με τις μουσικές του έναν φόρο τιμής σε μπάντες όπως οι Sinister και οι Bolt Thrower.

Φτάνοντας αισίως ζωντανοί στη μέση του δίσκου, το ατμοσφαιρικό ιντερλούδιο "Enshrined In Agony" μας υποδέχεται δίνοντας πάσα, στο "Dissecstasy" και επιστρέφοντας μας στο ίδιο μαύρο και βρώμικο ύφος που συναντήσαμε και παραπάνω, με μια μίξη στοιχείων και επιρροών από τη σύγχρονη νεκρομεταλλική κουλτούρα πλάι στο ιδιαίτερο πάντρεμα των Asphyx με τους Morbid Angel. Προσπαθώντας να μην αφήσει ούτε κολυμπηθρόξυλο στο πέρασμά της η μπάντα, φέρνει τον οδοστρωτήρα που ακούει στο "Torturous Ways Of Obliteration" που σε αντίθεση με το αργό και doomy "Εternal Hatred", διακατέχεται από μια νοσηρή παράνοια που δύσκολα συναντάς σε τέτοιο βαθμό. 

Ενώ οδεύουμε στην τελική ευθεία, τα πράγματα δε λένε να ηρεμήσουν και έτσι ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πιο τεχνικό και γρήγορο κομμάτι αυτής της δουλειάς, το "Unfurling The Casket" που με ένα νορμάλ headbanging ο σβέρκος άνετα φεύγει από τη θέση του. Τέλος, δίχως οι Αμερικάνοι να μας αφήνουν να αγιάσουμε, μας αποχαιρετούν με μια obscure διασκευή στο "The Stench Of Paradise Burning" των συμπατριωτών τους Disincarnate.

Ωμοί, τρελαμένοι και με την αναμμένη φλόγα να αναζωπυρώνει περίτρανα τον κλασικό death metal ήχο της χώρας τους, οι Skeletal Remains δίνουν πολύ πόνο στη μουσική που αγαπούν. Γενναιόδωρο και ειλικρινές, το "The Entombment Of Chaos" αγαπά να πολεμά για τα "θέλω" του,  με μόνο αρνητικό στοιχείο ότι πολλές στιγμές επαναλμβάνονται, χάνοντας κάπως την αληθινή ροή. Από εκεί και πέρα o βίαιος και επιθετικός τους δρόμος οδηγεί στην ανηφόρα της ανάδειξης, και διόλου τυχαία έχουν φτιάξει όνομα στη σκηνή του σήμερα.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: