Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

LINDSAY SCHOOLCRAFT-WORLDS AWAY (Album Review)

Οι ακουστικές εκτελέσεις είναι σύνηθες φαινόμενο στα μεταλλικά παρακλάδια και άκρως αγαπητά στην πλειονότητα των οπαδών. Τί γίνεται όμως όταν αυτή η ακουστική μορφή παίρνει σάρκα και οστά από μια απλή και συνάμα επιβλητική άρπα; Την απάντηση την έχει ένα πρώην μέλος των Cradle Of Filth που πλέον χαράζει τη δική του πορεία. H προτεινόμενη με βραβείο Juno, Lindsay Schoolcraft σε μια εορταστική αλλά όχι και τόσο εύθυμη διάθεση φέρνει το "Worlds Away".

Ο δίσκος περιλαμβάνει νέες, εκτελέσεις σε κομμάτια του ντεμπούτου της καθώς και των προηγούμενων singles και ΕΡ που κυκλοφόρησε μέσα στην προηγούμενη δεκαετία, δίνοντας έτσι μια φρέσκια και πιο ώριμη πνοή στην σκοτεινή τέχνη που αγαπά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της οικείας μαυρίλας, με έναν αιθέριο και γλυκό χαρακτήρα αποτελούν τα "Savior", "Stranger", "Where I Fall" και "Dangerous Game" όπου το metal στοιχείο λείπει αλλά η ατμόσφαιρα μένει και γίνεται όλο και πιο έντονη αναδεικνύοντας άλλα συναισθήματα που όλοι οι φίλοι του σκληρού ήχου αγαπούν για να σπάει η μονοτονία πολλές φορές. Aκόμα μια σημαντική στιγμή που φανερώνει το ταλέντο της Καναδής και το πόσο πολύπλευρα είναι τα κομμάτια της δείχνεται στο "Fading Star" που ενώ κανονικά ο Dani Filth έβαζε το σκιερό του στοιχείο, τώρα στην εν λόγω δουλειά όλα γίνονται πιο ήρεμα με ένα κάλυμμα μελαγχολίας να μας σκεπάζει πίσω από έναν κλασικό και εναλλακτικό καμβά.

Φυσικά δε θα μπορούσε να μη μας χαρίσει σε αυτά τα εορταστικά πλαίσια και νέα κομμάτια, κι έτσι έχουμε το ομώνυμο "Worlds Away" να μας συνεπαίρνει και να μας τσακίζει τη ψυχή με τα κολλητικά φωνητικά αλλά και τα αγγελικά αρπίσματα. Το "Dance On The Strings" δίχως να ξεφεύγει διόλου από αυτό, προσθέτει και ορχηστρικά σημεία ώστε να δημιουργήσει έναν όγκο στον μινιμαλισμό του συνόλου και μάλιστα παίζοντας με τον συναισθηματισμό του ακροατή και όλες τις μνήμες από κάτι χαμένο που θάφτηκε στο βάθος της ψυχής.

Η τελική τριάδα θα έρθει με τα "Your Mind", "Masquerade" και "Warn Me" να ενώνουν τους τελετουργικούς ήχους με τον προσωπικό πόνο και την λυρικότητα που πάντα θέλουμε στην μουσική τέχνη για να μας συνοδεύσει.

Το "Worlds Away" είναι κάτι παραπάνω από μια απλή επετειακή κυκλοφορία, είναι μια κατάθεση ψυχής αφού βλέπουμε ένα άλλο πρόσωπο στην solο καριέρα της συμπαθέστατης καλλιτέχνιδας αν και θα ταίριαζε κάποια διασκευή από την πορεία της στους θρυλικούς CoF. Η αρμονία του δίσκου μας παρασέρνει μαγικά, κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα προς τους μεταλλάδες, ενώ οι πρωτότυπες, σχεδόν ambient, κατευθύνσεις φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα που δεν είμαστε και συνηθισμένοι κάθε μέρα να βλέπουμε. Κλείνοντας ο ρομαντισμός που παίρνει τη σκυτάλη από τον δυναμισμό των αυθεντικών δημιουργιών στέκεται περήφανα μόνος του και ήρθε τώρα να μας γοητεύσει πίσω από τις δυσκολίες των ημερών μας.

(9/10)

ΥΓ:Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη της ίδιας https://metal-view.blogspot.com/2020/09/lindsay-schoolcraft-solo-ex-cradle-of.html

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: