Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Nightfall στο Metal View: Η μεγάλη πορεία προς το άγνωστο είναι πάντα το αστέρι που μας οδηγεί

Οι Νightfall είναι από τις περιπτώσεις συγκροτημάτων που δε μοιάζουν με καμιά άλλη. Πρωτοπόροι σε αυτό που κάνουν και άκρως ανήσυχοι, αναγεννιόνται ξανά από τις στάχτες τους με νέο line up το οποίο ενώνει διάφορες στιγμές του πολύπαθου παρελθόντος τους. Ο ιθύνων νους των Ελλήνων θρύλων του ακραίου ήχου, Ευθύμης Καραδήμας, μιλάει στο Metal View όσο η μπάντα του ετοιμάζεται για τη νέα της δουλειά και ένα Ευρωπαϊκό tour στο πλάι των Draconian.



-Καταρχάς θα ήθελα να ρωτήσω πως προέκυψε η επαναδραστηριοποίηση των Nightfall έπειτα από εφτά χρόνια;

Πιστεύω στην ελεύθερη βούληση του καλλιτέχνη. Όταν έχεις να πεις κάτι βγες και πές το. Αλλιώς σιωπάς μέχρι να σου’ρθει. Οι Nightfall έχουν σιωπήσει και έχουν επανέλθει ουκ ολίγες φορές. Νομίζω αυτή είναι η 4η. 

-Μόλις κυκλοφόρησε μια live εκτέλεση του "Ishtar", εσκεμμένα επιλέξατε αυτό το κομμάτι ή υπάρχουν κι άλλα που θα κυκλοφορήσουν; Το "Athenian Echoes" θεωρείτε πως αποτελεί ορόσημο για τη μπάντα;

Το Ishtar είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της μπάντας. Εχει πολλές εναλλαγές μεταξύ γρήγορων και αργών σημείων, έχει μελωδία, έχει ένα καθαρά progressive σημείο στη μέση που αναδεικνύει το βάθος επιρροών της μπάντας, ενώ στιχουργικά αναφέρεται στην αληθινή αγάπη και υποταγή σε μια γυναικεία θεότητα, που είναι επίσης αγαπημένο θέμα. Φυσικά είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια για να γουστάρει ο κόσμος μετά από τόσο καιρό. 
- Όσον αφορά το νέο line up σας, αποτελείται από δύο παλιά σας μέλη και τον Φώτη Benardo. Πώς έγινε αυτή η επιλογή;

Με τον Φώτη ήταν να συνεργαστούμε παλαιότερα, το 99, ενώ με τον Mike περιμέναμε την ευκαιρία να το ξανακάνουμε. Ο Κώστας είναι ο κιθαρίστας στους The Slayerking και παίζουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπήρξε τεράστια σκέψη πίσω από την επιλογή των μελών. Ηρθαν όλα μόνα τους σε ένα διάστημα τριών ετών περίπου. 

-Θεωρείτε ως ρίσκο την επαναλειτουργία της μπάντας εν καιρώ πανδημίας;

Σίγουρα είμαστε τυχεροί που δεν ξεκινήσαμε λίγο πριν την επιδημία και τα lockdowns. Εκεί θα μας έκοβε στη μέση και θα ήταν κακό. Τώρα δεν το βλέπω έτσι. Το αντίθετο μάλιστα. Σαν να σταμάτησε το σύμπαν να ανέβουμε πριν ξεκινήσει να τρέχει πάλι με φρενήρεις ρυθμούς. 

-Eίστε μια μπάντα που κατά καιρούς έχετε δώσει διαφορετικά στοιχεία στον ήχο σας. Τώρα με την επανεκτέλεση του Ishtar, την επιστροφή του πρώτου σας κιθαρίστα, Μιχάλη Γαλιάτσου καθώς και την επανακυκλοφορία των πρώτων σας δίσκων, να περιμένουμε κάποια back to the roots κατεύθυνση από εσάς;

Επίτρεψέ μου να αρνηθώ τα της επιστροφής σε κάποιες ρίζες και απλά να πω ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά. Να παίζουμε καλή μουσική να ξεχνά ο κόσμος τα προβλήματά του και να εμπνέεται στη ζωή του. Στη δισκογραφία των Nightfall δύσκολα θα βρεις δύο άλμπουμ που να ακούγονται το ίδιο. Η κίνηση προς τα εμπρός, η μεγάλη πορεία προς το άγνωστο είναι πάντα το αστέρι που μας οδηγεί. 

-Η νέα σας δουλειά σε τι ύφος μπορεί να κυμαίνεται γενικά;

Θα ακούσετε πολύ μελωδία, επιθετικές κιθάρες, πολλές εναλλαγές γρήγορων και λιγότερο γρήγορων σημείων, και ένα έντονο τόνο οργής. Ώριμης οργής, αν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Ξέρεις, αυτό που λες, για να φωνάζει αυτός στην ηλικία του, κάτι σοβαρό θα είναι μάλλον. 

-Μετά από αρκετά χρόνια ετοιμάζεστε να ξαναβγείτε σε περιοδεία στο εξωτερικό με τους Draconian. Πώς αισθάνεστε για αυτό; Σου έλειψε το συναίσθημα να είσαι στον δρόμο;

Σιχαινόμουνα το δρόμο. Ήμουν λάτρης της δημιουργικής δουλειάς στο στούντιο. Περάσανε όμως τα χρόνια και κάποια στιγμή ήρθα σε επαφή με το touring πάλι μέσω των The Slayerking. Ετσι, με σχετικά πρόσφατη εμπειρία, επανεκτίμησα κάποια πράγματα, συνέβησαν και κάποιες καταστάσεις στη ζωή μου από αυτές που σε αποδομούν και σε ανασυστήνουν, και αποφάσισα να το κάνω. Γουστάρουμε πάρα πολύ. Περιμένουμε πως και πώς να βγάλουμε το θηρίο παγανιά.

-Ιδέες για εμφανίσεις στην Ελλάδα υπάρχουν;

Πιστεύω μετά την περιοδεία θα παίξουμε Ελλάδα. Θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση με τον ιό. Είναι δύσκολο να γίνουν πλάνα αυτή τη στιγμή. Εννοείτε πως θα παίξουμε όμως. Είναι η χώρα μας και είμαστε η μπάντα της. 

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σας...

Εμείς σε ευχαριστούμε για το χρόνο και τη διάθεσή σου. Καλή συνέχεια.

Follow Nightfall:
https://www.facebook.com/nightfallbandofficial
http://www.nightfallofficial.com
https://nightfall-cult.bandcamp.com
https://nightfallofficial.bandcamp.com
https://www.instagram.com/nightfallband

Δεν υπάρχουν σχόλια: