Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

VIRVUM-ILLUMINANCE (Album Review)

 Οι Ελβετοί Virvum, αν και έχουν μια 10χρονη ιστορία στην πλάτη τους, πέρσι αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ. Το πολυμορφικό τους death metal σίγουρα δε περνάει καθόλου απαρατήρητο, καθώς ούτε και οι τεχνικές τους δεξιότητες. Εν όψει της δεύτερης τους δουλειάς λοιπόν, η νέα δισκογραφική τους, Season Of Mist,  αποφάσισε να επανακυκλοφρήσει το "Illuminance".
 Cover art


Το "The Cypher Supreme" δίνει ένα ζεστό εναγκαλισμό στα αυτιά μας με την δυναμική του riff-ολογία και τα απανωτά leads που κατακλύζουν όλο το κομμάτι, λίγο πριν επικρατήσει το χάος με τα πρώτα αβυσσαλέα brutals του "Earthwork". Με τρομερά δίκασα, εναλλαγές ρυθμών και πολλά breakdowns το εν λόγω κομμάτι για τέσσερα λεπτά μας παίρνει το μυαλό, ενώ τα solos στο τέλος θυμίζουν κάτι από παλιούς Obituary.

Bέβαια, εκτός των σκληροτράχηλων στιγμών συναντάμε πολλές ατμοσφαιρικές στιγμές με πολλά μελωδικά περάσματα και ακουστικές πινελιές, σε κομμάτια σαν το ομώνυμο του album, αλλά και στο "Elemental Shift".
Σπάζοντας αυτό το μοτίβο, οι πιο επιθετικές στιγμές με πολλά βαριά riffs και  χρωματισμένα rhythm sections έρχονται σε κομματια σαν το ""Αd Rigorem".
Και ενώ λίγο πριν το τέλος μας υποδέχεται μια επική και σκοτεινή εισαγωγή, ο επίλογος τα ισοπεδώνει όλα, σαν καταστροφή, με μια απόλυτα progressive σύνθεση, το "A Final Warming Shine-Ascension A".

Παρόλο που δεν τα πάω πολύ καλά με τις υπερτρεχνικές μουσικές, οι Virvum με το ντεμπούτο τους συνδυάζουν πολλά παλιομοδίτικα χαρακτηρηστικά και παντρέματα στον ήχο τους, χωρίς όμως να χαλάει την ατόφια death metal αισθητική. Aν και μερικές φορές ο ήχος φαίνεται λίγο κενός, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: