Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

EXARSIS-NEW WAR ORDER (Album Review)

 Δύο χρόνια κράτησε η δισκογραφική σιωπή των δικών μας Exarsis, oι οποίοι επιστρέφουν με ένα αγνό metal πόνημα, με ξεκάθαρες τις επιρροές τους. Ο λόγος για το τέταρτο τους "New War Order". H δυναμική τους και η ώθηση για headbanging, δείχνει από πριν τι μέλλει γενέσθαι για το νέο άλμπουμ των Ελλήνων thrashers.
 Exarsis - New War Order


Τα αργά και απειλητικά riffs του Zionism με τις ενδιάμεσες πολιτικές, υποχθόνιες δηλώσεις δίνουν αμέσως πάσα για ένα από τα πιο λυρικά κομμάτια των συμπατριωτών μας, "Twisted Logic".
O λυρισμός των φωνητικών όμως ξαναεμφανίζεται και σε κομμάτια όπως τα "The Underground" και "Just Buried" όπου χωρίς περιορισμούς βλέπουμε η κατάσταση να ξεφέυγει από τα συνηθισμένα thrash μονοπάτια, θυμίζοντας Agent Steel, ακόμα και τον King Diamond.

Βέβαια, κατευθυνόμενοι ως συνήθως στα πιο Αμερικάνικα μονοπάτια, οι κιθάρες βγάζουν την πρεπουσα τσαντίλα και το χαοτικό νεύρο, με τα μπάσα να είναι αρκετά δυνατά, σαν μια πιο ώριμη και φυσική συνέχεια των προηγούμενων άλμπουμ, ειδικά σε κομμάτια σαν το "Chaos Creation", "Prophet for Prophit" και "Human Project".
Από την άλλη είναι κρίμα να μη σχολιάσουμε τα leads που τουλάχιστον στο μισό άλμπουμ είναι αρκετά τεχνικά με μια αίσθηση δολοφονικού soundtrack, ενώ αυτό που εμένα πάντα με κερδίζει στη μουσική των Exarsis, είναι το στιχουργικό κομμάτι με όλα τα υπόγεια μηνύματα και της θεωρίας συνομωσίας.

Τέλος, έχω να πω πως το "New War Order" αν δεν είναι το καλύτερο, σίγουρα αποτελεί ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των Exarsis, και όλου του μοντέρνου Ελληνικού thrash. Φυσικά όλο αυτό το θέμα που έγινε με το εξώφυλλο, δείχνει πόσο κλειστόμυαλοι συνεχίζουν και είναι πολλοί, εν έτει 2017, αλλά ίσως να καταφέρει να γίνει και μια καλή διαφήμιση για το τέταρτο άλμπουμ των Ελλήνων metallers. Ένα μεγάλο FOAD στους καλοθελητές και ένα πιο μεγάλο μπράβο στους Exarsis.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώης

Δεν υπάρχουν σχόλια: