Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

RIMFROST-A CLASH UNDER THE NORTHERN WIND (Review)

 Ενάμιση χρόνο μετά το ομώνυμο τους, τρίτο άλμπουμ, οι Σουηδοί black metallers επέστρεψαν. Aυτή τη φορά, περιπλανώμενοι ακόμα γύρω απο το σκοτεινό και κρύο μονοπάτι τους, δεν έρχονται με κάποιο full length, αλλά με τo 11λεπτο single τους που ανάβει σιγά σιγά την πυρά για κάτι νέο. O βοριάς λοιπόν μας έφερε μαζί με τα πρώτα κρύα και το "A Clash Under The Northern Wind".
 Cover art


Τι μπορεί λοιπόν να περιμένεις μέσα σε ένα κομμάτι σχεδόν 11 λεπτών; Πάνω σε αυτή την ερώτηση οι Σουηδοί απάντούν: "Όλη τη φάση του χειμώνα".
Το "A Clash Under The Northern Wind"  ξεκινάει δυναμικά με πολλές κλασικές heavy φόρμες που θυμίζουν το "Reinkaos" των Dissection. Αν και αυτό το στοιχείο πρωταγωνιστεί και δε χάνεται στην πορεία, η εξέλιξη του είναι πιο ατμοσφαιρική, με πολλά μυστηριακά και δυσαρμονικά μέρη που παγώνουν τη ψυχή μας, παραμορφωμένα αρπίσματα και δυνατή μπασογραμμή, ενώ όλη την ακρότητα τη χαλαρώνουν και την καλύπτουν κάποιες διάσπαρτες μελωδίες στα πλήκτρα. Τέλος, από το δεύτερο μισό του κομματιού και μετά, κρατώντας τη δυναμική της έναρξης, ο ήχος ωριμάζει γίνοντας ακόμα πιο ψυχρός μέσω των παγωμένων και διψασμένων για αίμα φωνητικών, συνδυάζοντας άψογα την επική μουσική και τα ποικίλα τύμπανα με τα κοφτά αργόσυρτα solos τα οποία δίνουν την πένα που θα γραφτεί ο επίλογος!

Οι Rimfrost είναι ένα από τα συγκροτήματα που προσωπικά λατρεύω στη σύγχρονη Σουηδική σκηνή, και με το νέο τους πόνημα, το οποίο αν και μικρό, σίγουρα με έκαναν να περιμένω με προσμονή τη μελλοντική τους, τέταρτη κυκλοφορία!

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: