Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

CELTEFOG-A FADED WISDOM (Album Review)

 Mόλις ένα χρόνο μετά την πιο πρόσφατη, ολοκληρωμένη τους δουλειά, οι Celtefog, επιστρέφουν με ένα διαφορετικό ΕΡ, κατευθυνόμενο από τα συναισθήματα και το σκότος που εκπέμπει το black metal. Το "A Faded Wisdom" αλλάζει γραμμή πλεύσης, με μια απόκοσμη και πιο μελωδική κατεύθυνση.
 Celtefog - A Faded Wisdom


Με το "An Ode To Wisdom", αμέσως γευόμαστε το ψυχρό κλίμα του Βορρά, ενώ το τοπίο μυρίζει τη φρεσκάδα του νωπού χώματος από τη βροχή. Την ίδια ώρα μάλιστα τα πρώτα τύμπανα πιάνουν το ρυθμό ενώ η κιθάρα γεμίζει και μελαγχολεί, μέχρι τα πράγματα να αγριέψουν. Η ξωτική φωνή της Hildr Valkyrie γεμίζει και δίνει μια άλλη χροιά στο ήδη ακραίο και σκοτεινό folk.black metal ύφος του κοματιού, ενώ η συνέχεια έρχεται με το "Μy Inner Winter". Ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι με μια επική υπόσταση που η πορεία του ξετυλίγει πολλά ψυχρά, ακραία black metal στοιχεία. Σε αντίθεση με το προηγούμενο, εδώ κυριολεκτικά ο χειμώνας έρχεται, με την αλλαγή των συναισθημάτων και την ωμότητα, που συντροφεύει και με τη φωνή της  η Αστραία, ενώ παρατηρούμε πολλά επιθετικά ξεσπάσματα με δυνατά μπάσα.
Στο τέλος με μια αργόσυρτη instrumental σύνθεση, υποδεχόμαστε το "She". Θυμίζοντας μου προσωπικά κάτι από Immortal, το ατμοσφαιρικό και κρύο ύφος των riffs αγγίζει τη ψυχή μου, ενώ οι μελωδίες, ουκ ολίγες, μας συντροφεύουν μέχρι το τέλος...ή την αρχή του τέλους με την καταιγίδα που ξεσπά!

Η σκοτεινιά και η ομίχλη του "A Faded Wisdom", παίζει πολύ εύκολα με τα συναισθήματα μας και όπως ανφέρεται και στο δελτίο τύπου, εμμέσως πλην σαφώς αυτό ήθελαν και οι ίδιοι οι Celtefog.
H μουσική των συμπατριωτών μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μέσω του παρόντος ΕΡ, και περιμένουμε για την επόμενη τους, ολοκληρωμένη δουλειά.

(9,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: