Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

TYAKRAH-WINTERGEDANKEN (Album Review)

Οι Τyakrah είναι μια σκοτεινή μπάντα από τη Γερμανία. Οι νεοσύστατοι black metallers, με το πενθιμο, αγνό αλλά κυρίως χειμωνιάτικο ύφος τους, μόλις ένα χρόνο μετά τη "γέννηση" τους κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, "Wintergedanken".
 Tyakrah - Wintergedanken



Με μια απαλή εισαγωγή από πιάνο, μπαίνουμε δειλά δειλά στο κλίμα του δίσκου. Η ατμόσφαιρα αμιγώς χειμωνιάτικη ξεδιπλώνει με τη μουσική μια μελαγχολία η οποία πηγάζει διάχυτη και στην πορεία του δίσκου.
Κομμάτια σαν το "Gerfrorne Tranen", ή το ομώνυμο " Wintergedanken", μπορεί ναι ακτακλίζονται από αργά, συνεχόμενα και ψυχρά riffs αλλά οι μελωδίες δεν είναι λίγες. Τα leads  παραπέμπουν σε αυτήν την μελαγχολία και τη νοσταλγία που προανέφερα, ενώ τα ξεσπάσματα των drums συνδυάζονται υπέροχα με τα καταθλιπτικά και πονεμένα φωνητικά.
Το ιντερλούδιο της συνέχειας σπάει αυτή τη θλίψη, προβάλλοντας ένα μυστήριο με μερικές καμπάνες και κάποιες παραδοσιακά κατευθυνόμενες μελωδίες στα synths. Μετά βέβαια από αυτή την τελετουργική κατεύθυνση, σε πιο grrove-άτες κατευθύνσεις έρχεται το "Fahrten Im Schnee" συνδυάζοντας την πολυπλοκότητα των τυμπάνων με τη σκοτεινή μονοτονία της κιθάρας και τα βασανισμένα growls.

Από την άλλη το "Erstarende Nacht" ακολουθεί πάλι τα πιο θλιβερά μονοπάτια με τον ήχο να γίνεται πιο μονολιθικός και παγωμένος, ενώ ο επίλογος έρχεται κι αυτός το ίδιο σκοτεινός και μυσταγωγικός με την ίδια αύρα, σαν αυτή της έναρξης.

Οι Γερμανοί black metallers με τον κρύο τους ήχο και το σκοτεινό τους περίβλημα μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες. Δε φέρνουν κάτι επαναστατικό μέσω της μουσική τους, αλλά σίγουρα είναι συγκινητικό και ανατριχιαστικό το εγχείρημα τους. Όσοι δηλαδή θέλετε να νιώσετε το ψύχος του ακραίου metal  με πολλές μελωδίες, σπεύσατε να τους ακούσετε!

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: