Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

SARKE-GASTWERSO (Album Review)

Οι Νορβηγοί underground metallers, Sarke, που αποτελούν project του ομώνυμου καλλιτέχνη μαζί με τον θρυλικό Nocturno Culto, και μια πλειάδα μουσικών, επέστρεψαν φέτος με το έκτο τους άλμπουμ. Το "Gastwerso", θα έρθει σκοτεινό, γκρίζο και τραχύ, με οργή και δύναμη που μετουσιώνει παλιούς και νέους ήχους σε ένα παγωμένο κάλυμμα.
 Αποτέλεσμα εικόνας για gastwerso review
To εναρκτήριο "Ghost War" δίνει μια ξερή ζωντάνια με το νέο άλμπουμ, θυμίζοντας μέσα από τα groove-άτα στοιχεία, λίγο τους πρόσφατους Darkthrone, σαν και το αμεσο "Rebellious Bastard", ενώ μια πιο κλασική και ατμοσφαιρική black metal αύρα δίνουν τα πλήκτρα του, τα οποία συνοδεύουν και το "Echoes From The Ancient Crucifix", που παίρνει αμέσως την σκυτάλη, αν και εδώ "παντρεύονται" πολλά είδη μέσα από το μαυρομεταλλικό του πρίσμα, όπως το heavy rock, αυτό το πρώιμο και μονολιθικό death/thrash των Possessed στο "Seven Churches" αλλά και η πιο σύγχρονη μοχθηρότητα των Triptykon.

Από εκεί και πέρα όμως, η μελωδία των synths, έρχεται να κάνει απόκοσμο και σχεδόν επιθανάτιο το "Mausoleum", με την αλά Tom G Warrior χροιά να συνεχίζει να βγαίνει από το λαρύγγι του Nocturno, σε αντίθεση με το "The Endles Wait" που θα έρθει πιο ελαφρύ και αιθέριο, μέσα στην όλη γκριζίλα, ενω το "Ties Of Blood" θα φέρει ερχόμενο μια Motorhead-ιστικη διάθεση.

Το "In The Flames" έχει κάποιες ambient πινελιές αντίστοιχες με αυτές της επικής περιόδου των Bathory και του "Det Som En Gang Var", ενώ δεν παύει να θυμίσει και λίγο Samael, και φυσικά Celtic Frost εποχής Monotheist, όντας άκρως ταιριαστό με τα επισημασμένα προηγούμενα κομμάτια. Τέλος, το "Cribs Hand" δίνει ένα μελανό σημάδι στον επίλογο με τις τραχιές λεπτομέρειες πίσω από τα ακουστικά περάσματα του και τον doomy χαρακτήρα όσο τα γυναικεία φωνητικά και το bluesy solo προσθέτουν πειραματισμό στο 90'.
 Αποτέλεσμα εικόνας για sarke
Οι Sarke, δείχνουν για ακόμη μια φορά πως η ακρότητα χωράει μπλεξίματα, μίξεις και παντρέματα, όσο η αγριάδα φλερτάρει με την λυρικότητα και τους κλασικούς rock ήχους. Όλα αυτά προβάλλονται ξανά στο "Gastwerso", με μια παραγωγή ακόμα πιο καλογυαλισμένη, τονίζοντας πως οι Νορβηγοί προτιμούν να "μαγειρεύουν" τις επιρροές τους, από το να ανακαλύψουν κάτι νέο. Με όσα τρέχουν σε αυτή την κυκλοφορία, όποιοι fans είναι ερωτευμένοι με τη σκηνή του Βορρά ή δε χόρτασαν με το νέο Darkthrone, τότε ίσως αυτή να είναι μια μικρή όαση των θέλω τους, η οποία δε θα τους απογοητεύσει.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης






Δεν υπάρχουν σχόλια: