Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ACID DEATH-PRIMAL ENERGIES (Album Reiew)

 Oι Acid Death φαίνεται ότι είναι ανήσυχα πνεύματα που ποτέ δεν επαναπαύονται. Αυτό άλλωστε δείχνει στα αυτιά μας το νέο "Primal Energies" με τις φιλοδοξίες και την ποικιλία του. Το έκτο άλμπουμ των "δικών" μας metallers, έρχεται στα πλαίσια εορτασμού των 30 χρόνων τους, και η ζωντάνια που έχουν βρίσκεται μοιρασμένη σε κάθε ένα από τα δέκα κομμάτια του άλμπουμ.
 Αποτέλεσμα εικόνας για acid death primal energies
Το "Bloody Crown" ανοίγει τον δίσκο δυναμικά και αιθέρια, με τον πειραματισμό να ξεφεύγει από τις κλασικές μεταλλικές τεχνικές, μια και η συνέχεια επιφυλάσσει ένα σόλο από σαξόφωνο, μέσα στην ακρότητα που ήδη έχει δημιουργηθεί. Το "Inner Demons" αμέσως μετά θα δείξει με εντονότερο τρόπο τη δύναμη των ταχυτήτων του άλμπουμ, θυμίζοντας μια νεκρομεταλλική εκδοχή των Coroner και των Kreator, σε πλήρη αντίθεση με το "Godless Shrines"  και τις catchy αμερικάνικες καταβολές που ίσως να ζήλευε και ο Jon Schaffer.

Τέταρτο στη σειρά, το ομώνυμο του άλμπουμ, όπου βλέπουμε την ταυτότητα των συμπατριωτών μας, με αρκετά prog/tech στοιχεία και μελωδίες που κολλούν χωρίς προσπάθεια στον εγκέφαλο ενώ εξίσου τεχνικό αλλά και πιο ακραίο θα βρούμε αργότερα το "Fire Of The Insane". Το "The Rope", συνεχίζοντας στη γενική ποικιλομορφία του δίσκου, θα έρθει πιο άμεσο και καταιγιστικό με τα riffs και τα τύμπανα να βαρούν σαν ογκόλιθοι, αν και εδώ τα φωνητικά θα μπορούσαν να είναι πιο έντονα. 

Mε σταθερά τα τεχνικά μοτίβα, το "Reality And Fear" το συναντάμε με ανατολίτικες riff-ολογίες, πολλές groovy φόρμες, αλλά και ethnic εκπλήξεις όπως το σαντούρι που ενώνεται με τα mid tempos του κομματιου. Το "Regret/Repent" επιστρέφει στην αμεσότητα ενώ λίγο πριν το τέλος το "The Void Before..." γεφυρώνει πειραματικά τον επίλογο, όπου είναι ένα instrumental, με τον τίτλο "H.U.M.A.N".

Η νέα δουλειά των θρυλικών Ελλήνων, συμπυκνώνει όλα όσα κατά καιρούς έχουν χηρσιμοποίησει, με το extreme στοιχείο πάντα να πρωταγωνιστεί. Οι πειραματισμοί μπορεί να φαντάζουν σαν η ίδια η μπάντα να ρισκάρει, αλλά έτσι φαίνεται πως κοιτούν το μέλλον, προχωρώντας χωρίς όρια, σε μια πολύ σημαντική δουλειά όπως φαίνεται. Έτσι μάλιστα, ευελπιστώ οι Acid Death να παίρνουν τη παγκόσμια αναγνώριση που τους αξίζει αφού η καινοτομία τους δε φθίνει, όσο κι αν τα χρόνια περνούν.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: