Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

HELLOWEEN-UNITED ALIVE IN MADRID (Live Album Review)

Έτυχε αρκετοί γνωστοί μου να δουν τη μεγάλη επανένωση των Helloween στο εξωτερικό, στα πλαίσια του "Pumpikns United", και ο καθένας είχε μια ξεχωριστή θετική στιγμή να μου αναφέρει, όντας σίγουρα μια εμπειρία ζωής. H χώρα μας βέβαια είχε την τύχη να δει το δίδυμο Hansen/Kiske με τους Unisonic πριν μερικά χρόνια, αλλά αρκετά μακριά από αυτό που έγινε την τελευταία διετία. Για όλους όσους δεν καταφέραμε να δούμε λοιπόν τους Helloween και ενδεχομένως να μας έμεινε απωθημένο, η Nuclear Blast μας δίνει, με μεσογειακό αέρα, το "United Alive In Madrid".
 Αποτέλεσμα εικόνας για helloween united madrid


Με εναρκτήριο το "Halloween" και τους βαρείς του ήχους, που μας τραντάζουν ζωντανά, όσο και στουντιακά, όλα φαίνονται ιδανικά για αυτό το live album, ενώ η τριπλέτα που συνεχίζει μετά υπό τους ήχους των "Dr.Stein", "Ι'm Alive" και "If I Could Fly" , κάνει αμέσως τον ακροατή να αφεθεί στη μαγεία των "γερμανικών κολοκύθων" και της heavy ατμόσφαιρας τους.

Από την άλλη, όσο και τρανταχτό να ακούγεται το "Are You Metal" σαν τίτλος, εδώ ο Andi ξέφυγε, μοιάζονας στα κουπλέ να τραγουδάει το "Μαμά", κάτι που ευτυχώς δε συνέβη και στο "Waiting For The Thunder", που ήταν και το πιο "καινούριο" κομμάτι τους που παίχτηκε ζωντανά, αν και στην ολότητα του υπερβολικά μέτριο, οπότε πάλι καλά που η μπάντα ασχολήθηκε με τη λαμπρή εποχή της καριέρας τους, και εν μέρει με το "καλτιλίκι" που ο κόσμος γουστάρει.

Έτσι, εκτός των άλλων υπάρχουν  ύμνοι όπως τα "Perfect Gentleman", "Κeeper Of The Seven Keys" και "Future World", αλλά και τα "Forever And One" και "Α Tale That Wasn't Right" που με το πρώτο άκουσμα μας τρέχουν τα ζουμιά. Βέβαια, ακούγοντας το ξανά και ξανά, το "Kai's Medley", με τον Hansen να αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό ντεμπούτο "Walls Of Jericho", δε θα μπορούσε να μην είναι το αγαπημένο μου, όπου σε απόλυτη φόρμα ο κοκκινομάλλης πλέον κιθαρίστας, δίνει βάση στα "Starlight", "Ride The Sky", "Judas" και "Heavy Metal Is The Law". Για το τέλος, δε θα μπορούσαν να μην έχουν το "I Want Out" με την πλήρη συμμετοχή και τις ιαχές του κοινού, που κάθε τι δείχνει το ζωντανό μεγαλείο των Τευτόνων πατέρων του power metal.
Αποτέλεσμα εικόνας για helloween united madrid
Μπορεί αυτό το υπερθέαμα του ήχου μας, να μην πέρασε από Ελλάδα, αλλά ακούγοντας και τιμώντας το, όλοι μας θα θέλαμε κάθε reunion και κάθε show να ήταν έστω και στο 1/4 αντάξιο του "Pumpkins United". Βέβαια, επειδή τόσα ακούστηκαν κατά καιρούς για αυτή την περιοδεία, περί αρπαχτών, υπέρογκων ποσών κτλ, αυτή η ηχογράφηση βουλώνει στόματα τιμώντας την μακροχρονη πορεία του συγκροτήματος. Τέλος, το "United Alive In Madrid", μόνο και μόνο για τα κομμάτια και τα άτομα που περιέχει, θα μπορούσε να χαρακτεί στην Ιστορία του μεταλλικού ήχου, δίπλα σε άλλες live κυκλοφορίες όπως τα "Tokyo Tapes" ή "Alive In Athens".

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: