Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Dimlight στο Metal View: Στα χρόνια της πορείας μας θεωρούμε ότι έχουμε δοκιμάσει τα όρια μας

 Οι Dimlight είναι μία από τις πιο ξεχωριστές ατοσφαιρικές metal μπάντες της χώρας μας. Φέτος, δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ, στα πλαίσια μιας ξεχωριστής τριλογίας, ενώ ήδη προετοιμάζονται για το live τους στην Αθήνα μαζί με τους Gentihaa και Warship. Για κάθε τι απ'όλα αυτά, η μπάντα μίλησε στο Metal View.




-Καταρχάς συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ. Ποιες είναι οι αντιδράσεις των φίλων σας μέχρι στιγμής;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.
Οι κριτικές που λαμβάνουμε και οι αντιδράσεις για το Kingdom Of Horrors είναι εκπληκτικές και πέραν των προσδοκιών μας. Σαφώς και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό το γεγονός .




-Ο νέος σας δίσκος ονομάζεται "A Symphony Of Horrors". Υπάρχει κάποιος συσχετισμός με το προηγούμενο σας άλμπουμ;

Το A Symphony Of Horrors Είναι η τελευταία χρονικά κυκλοφορία της πολύπλευρης δουλειάς μας με κεντρικό τίτλο Kingdom Of Horrors που αποτελείται από τρεις δίσκους , το Kingdom Of Horrors , το Realm Of Tragedy ,το A Symphony Of Horrors , μια νουβέλα (Bowels Of Madness) και τέλος ένα επιτραπέζιο παιχνίδι (Secrets Of Irkala Kar). Όπως καταλαβαίνεις επειδή η νέα μας δουλειά ήταν κάπως ιδιαίτερη αποφασίσαμε να την σπάσουμε σε 2 κυκλοφορίες με κοντινές ημερομηνίες ώστε να μπορέσει να γίνει όσο πιο σωστά ήταν εφικτή η προώθηση τους . Οι τρεις αυτοί δίσκοι είναι αλληλένδετοι και έχουν το δικό τους ρόλο στην ιστορία που πραγματεύεται το Kingdom Of Horrors.



-Πριν ένα χρόνο μπήκε στις δυνάμεις σας η Mora. Ποιο ήταν το πιο ξεχωριστό πράγμα που βρήκατε σε εκείνη; Συμμετείχε στη συνθετική διαδικασία του Kingdom Of Horrors;

Στη Mora είδαμε την δίψα για εξέλιξη είδαμε το πάθος ξεχωρίσαμε το ταλέντο την ένταση και την αγάπη για αυτό το οποίο κάνει κάτι το οποίο μας κέρδισε πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή. H παραγωγική διαδικασία του Kingdom of Horrors είχε ήδη τελειώσει όταν ήρθε η Mora επομένως δεν συμμετείχε στη δημιουργική διαδικασία. Με τη Mora καθίσαμε και συζητήσαμε το ερμηνευτικό κομμάτι και το πως θα μπορούσαμε να δώσουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας . Το αποτέλεσμα μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενους .

-Υπάρχουν σχέδια ή ιδέες για νέο άλμπουμ;

Ιδέες υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουνε απλά είμαστε αφοσιωμένοι καθαρά στην προώθηση της νέας μας κυκλοφορίας και εξάλλου είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για νέο δίσκο.


 
-Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο σας, πως βλέπετε την εξέλιξη της μπάντας αλλά και της ίδιας της σκηνής; Επίσης νιώθετε πως με τη Mora μπήκε νέο αίμα στη μουσική σας;

Σίγουρα μέσα σ’ αυτά τα χρόνια που έχουνε περάσει έχουν εξελιχθεί και προσωπικά σαν άνθρωποι αλλά και σαν μουσικοί ,έχουμε τεστάρει τους εαυτούς μας μέσα από δυσκολίες ,έχουμε αλλάξει μουσικά ακούσματα , θεωρούμε ότι έχουμε δοκιμάσει τα όρια μας και πηγαίνουμε κάθε φορά ένα βήμα παραπέρα . Με την προσθήκη της Mora αλλά και οποιοδήποτε καινούργιου μέλους σίγουρα έρχονται φρέσκες ιδέες προτάσεις κτλ επομένως κάθε φορά εξελισσόμαστε και αυτός είναι και ο σκοπός μας , κάθε φορά να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο κάτω και να τολμάμε .

-Ο θάνατος του Μάκη, του παλιού σας μπασίστα, σας επηρέασε σαν άτομα και σαν καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια;

Αυτό είναι μια ευαίσθητη χορδή. Σίγουρα ήτανε κάτι το οποίο μας κλόνισε και προσωπικά αλλά και επαγγελματικά . θα προτιμούσα να μην επεκταθώ πάνω στο συγκεκριμένο θέμα . Είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό το οποίο αγαπάμε πιο δυνατοί χωρίς να ξεχνάμε .
Αποτέλεσμα εικόνας για gentihaa temple
-Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου; Πώς βλέπετε το φαινόμενο των Gentihaa και το φετινό τους ντεμπούτο;

Στην επικείμενη συναυλία ετοιμάζουμε όπως πάντα ένα πολύ δυνατό set .Είμαστε γεμάτοι ενέργεια και θέλουμε να το μεταδώσουμε αυτό στο κόσμο. Όσο αφορά τους Gentihaa είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μοιράσουμε τη σκηνή μαζί τους και ανυπομονούμε να ταρακουνήσουμε παρέα το stage του Temple.

-Υπάρχουν πλάνα για άλλα live;

Είμαστε σε συζητήσεις για μια ελληνική περιοδεία . Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις .

-Eυχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σας...

Εμείς ευχαριστούμε . Σας περιμένουμε όλους 8/11 στο Τemple για μια εκρηκτική βραδιά.


Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: