Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Oι Full House Brew Crew είναι οι ευγενείς αλήτες που θες για παρέα

 Tους Full House Brew Crew τους γνώρισα το 2013 ως main support των Spiritual Beggars στη συναυλία τους στην Ελλάδα. Από τότε το ντεμπούτο τους με συντροφεύει πλάι σε δίσκους της Αμερικανικής σχολής που ταιριάζουν σαν το Jack Daniel's με την coca cola, ενώ έχει τύχει να τους δω ζωντανα άλλες δύο φορές.
 


Χωρίς να έχει τύχει να ξαναμιλήσω με τον βασικό εγκέφαλο της μπάντας, Βαγγέλη Καρζή, πέρα από μια φορά στις αρχές του με τους Rotting Christ, η υποδοχή του λίγο πριν την πρόβα και τη συνέντευξη μου μαζί του, ήταν σαν να γνωριζόμασταν  χρόνια. Έχοντας στο μυαλό μου πως οι FHBC, θα μπορούσαν να έχουν κάνει τρομερά πράγματα αν άραζαν στο Ντάλας, το κέρασμα με το καταίφι όσο περιμέναμε τον ντράμερ τους, τον Alex, με ξύπνησε από το Αμερικανικό μου όνειρο, στο οποίο όμως βυθίστηκα ξανά με τις πρώτες νότες και τα solos στην μονόωρη πρόβα που είχαν κλείσει στη Νέα Ιωνία.
 
Το set τους ήταν ένα μικρό πέρασμα από το πρώτο τους πόνημα "Bet It All'' αλλά και το πρώτο μας ραντεβού με ότι έπεται στον αλήτικο ήχο του συγκροτήματος όπου θα έχουν τη τύχει να το ακούσουν, εκτός από εμένα, όλοι όσοι βρεθούν στο ΙΛΙΟΝ plus με τους Sober On Tuxedos και τους Show Us The Imminent στις 24 Μαρτίου.
Αν και έχουν περάσει από το ντεμπούτο τους εφτά χρόνια, κάθε στιγμή είναι σαν τη πρώτη φορά που το ακούω, πόσο μάλλον όταν κάποια από τα κομμάτια κατάφερα να τα ακούσω σε ένα prive live με τα δύο εκ των αγαπημένων μου να πρωταγωνιστούν μέσα στο setlist (σςς, δεν σας αποκαλύπτω τίποτα). Σχετικά με αυτό, έμαθα πως χωρίς να σταλθεί κάποιο promo στον τύπο, όσοι το άκουσαν έδωσαν μια "θετική ψήφο" στο εγχείρημα των συμπατριωτών μας, ενώ οι κριτικές από το κοινό ήταν εξίσου θετικές.  
Όσον αφορά κάτι φήμες που ήξερα για τον John DeServio από τους BLS ότι είχε ακούσει το "Bet It All", στη συνέντευξη μας απορρίφθηκαν, αν και έμαθα πως ο Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, Firewind), για ένα διάστημα το άκουγε συνέχεια στο αυτοκίνητο του.

Στο μυαλό μου είχα πως, αφού ο Βαγγέλης είναι και μέλος των Rotting Christ, αυτό θα βοηθούσε στο να ψαχτεί ακόμα περισσότερο ο κόσμος, κυρίως του εξωτερικού. Δυστυχώς ψιλοδιαψευστηκα αφού μου είπε πως ναι μεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και άνθρωποι είναι περίεργοι σχετικά με τους Full House Brew Crew, αλλά δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη διαφορά, κάτι που εμένα προσωπικά σαν Γιάννη, με κάνει να πιστεύω πως στο άεσο κιόλας μέλλον τα πράγματα θα αλλάξουν μια και έχουν πειρσσότερη εμπειρία στο θέμα της προώθησης!

Κάνοντας ένα μικρό spoiler στην προηγούμενη παράγραφο, βλέπουμε πως οι Full House, δεν θα μπορούσαν να μείνουν στάσιμοι καθώς ο Βαγγέλης μου είπε ότι όλα τα κομμάτια τους είναι ολκληρωμένα και ηχογραφημένα για το επόμενο τους άλμπουμ, με το μόνο που τους μένει να είναι η δημιουργία του artwork, ώσπου να ξεκινήσει η ανεύρεση εταιρείας. Έχοντας την τύχη να ακούσω κάποια από τα νέα κομμάτια, είδα περισσότερη ταχύτητα και τσαμπούκα κάτι πυο φυσικα επεσήμανα και στην κουβέντα μου με τον Βαγγέλη, με τον ίδιο να μου απαντάει, πως αν και παραμένει στο southern ήχο, βρήκαν τον δικό τους ήχο με τον ίδιον να τονίζει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι δεν πρόκειται για μια τόσο "BLS" δουλειά, ενώ μέσω της αγριεμένης του φωνητικής χροιάς θέλει να εκφράσει τα συναισθήματα που πηγάζουν από κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Ο νέος δίσκος επίσης, του οποίου μέρος του θα ακουστεί και στο επικείμενο live της 24ης Μαρτίου, όπως συμφωνήσαμε κοινώς με τον Βαγγέλη, είναι πιο ποικίλος μουσικά με πιο ανοιχτό το εύρος των επιρροών που υπάρχουν στους Full House Brew Crew, ενώ όσον αφορά το στιχουργικό κομμάτι δε θα υπάρχει, όπως και με το ντεμπούτο τους, κάποιο συγκεκριμένο concept. Λέγοντας μου "θέλουμε να ουρλιάξουμε για όσα συμβαίνουν γύρω μας, και αυτό κάνουμε μέσω της καλλιτεχνικής οδού", κατάλαβα μέσα από τα λόγια του frontman, πως το νέο άλμπουμ θα δίνει βάση στην συνείδηση και το συναίσθημα του ακροατή, από τη στιγμή που αναφέρεται σε θέματα βγαλμένα από τη ζωή, καθώς και στο bullying, αλλά και σε ένα ζευγάρι στην εποχή της λέπρας.

Όσον αφορά την ονομασία της μπάντας, και την αγάπη τους για τα χαρτιά και τις μπύρες ο ίδιος μου ανέφερε ότι και τα δύο δεκτά χωρίς να φτάνουν σε επίπεδα τζόγου ή αλκοολισμού, αλλά με ένα δικό τους μέτρο, το οποίο όσο γελούσαμε, δε ξέρω που θα μπορούσε να φτάσει.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος της κουβέντας μας και με το ρολόι να έχει σημάνει ήδη μεσάνυχτα, δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω για τους Rotting Christ, αφού ξέρω πως από παλιά ήταν fan των θρυλικών black metallers, λέγοντας μου με χαρά πως είναι λίγο σουρεαλιστικό να παίζει στη μπάντα που τον έβαλε σε αυτόν τον ήχο, ενώ τα έξι χρόνια της μεταξύ τους συνεργασίας είναι όλο εκπλήξεις, αφού ήδη από το πρώτο tour μαζί τους, έπαιξαν ένα επετειακό show για τις 1000 εμφανίσεις της μπάντας, οι οποίες μάλιστα στο μυαλό του ήταν κάτι τρελό. Η φετινή χρονιά είναι για αυτόν το κερασάκι στην τούρτα, από τη στιγμή που οι Christ κλείνουν τρεις δεκαετίες ύπαρξης, κυκλοφορώντας μάλιστα ένα best of album, ένα ΕΡ και συνολικά τρία νέα τραγούδια. Φυσικά στα πλαίσια εορτασμού τους υπάρχουν σχέδια και για κάτι επετειακό συναυλιακά, ενώ όπως ήδη ήξερα και μου το επιβεβαίωσε πλέον ο Βαγγέλης, οι Rotting Christ, ετοιμάζουν μετά το 2018 την δισκογραφική τους επιστροφή.

Όσον αφορά τα κοινά των Full House με τους Rotting Christ, τόνισε ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα, όπου διαφορετικά λειτουργεί σαν συνθέτης των μεν ο Βαγγέλης, απ'ότι στους δε ο Σάκης, λέγοντας μου μάλιστα πως στους Full House ελάχιστα δούλεψε με αυτή τη φορμουλα.
Από την άλλη όμως, σαν επαγγλεματίας όλη την περίοδο δίπλα στους Rotting Christ συνεχώς μαθαίνει νέα πράγματα, που τον βοηθούν και στις δύο μπάντες που αγαπάει και δουλεύει.


Και ενώ η κουβέντα προχωρούσε, δε θα μπορούσα να μη ρωτήσω ένα ενεργό μέλος του Ελληνικού metal, πως βλέπει τη σκηνή στην εποχή που ζούμε, λέγοντας μου αυτολεξί  "ότι ανεβαίνει σε βαθμό κακουργήματος" με το επίπεδο να προχωράει κι άλλο.

https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/29340036_10212997408584040_7255477794887434240_n.png?oh=403956ea8b19b9ca84e125918654056d&oe=5B44E0BEΈχοντας ψιλιαστεί τoν άπειρο θαυμασμό του μεταξύ άλλων και στον Zakk Wylde, δε θα περνούσε απαρατήρητη η συνεργασία που έχει γίνει με την εταιρεία  του, Wylde Audio, και τα video του να παίζει σε ένα από τα κιθαριστικά μοντέλα του ξανθού μούσια, λέγοντας μου πως αυτός ήτν η αιτία για να παίζιε solo, ενώ μέσω της Telesound, της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Schecter και της Wylde Audio, τα βιντεάκια στάλθηκαν στην Αμερική φέρνοντας του αυτή τη συνεργασία!
Τέλος, γυρνώντας στο στρατόπεδο του "μικρού παιδιού" του, μου είπε πως οι υποχρεώσεις με τους Rotting Christ, και κάποια σκαμπανεβάσματα με τις ηχογραφήσεις και τις διαφορές αλλαγές των μελών έδωσαν μεγάλη παράταση για την επικείμενη δουλειά τους, η οποία όμως το συντομότερον δυνατόν θα κυκλοφορήσει, ενώ σχετικά με την εμφάνιση τους στο πλάι των Sober On Tuxedos ας περιμένουμε το απόλυτο χάος, και αυτό το υπογράφω και εγώ αφού το set τους σκοτώνει!

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: