Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

SERIOUS BLACK-MAGIC (Album Review)

 Μέσα σε δύο χρόνια τρία album, σίγουρα το λες μεράκι, και στην προκειμένη περίπτωση οι Serious Black ανταποκρίνονται και στην παγκόσμια αναγνώριση. Το πολυεθνικό(!) power metal supergroup, φέτος κυκλοφορεί την τρίτη του δισκογραφική δυλειά, με τον δικό μας Bob Katsioni στις δυνάμεις του, και φέρει τον τίτλο "Magic".

Serious Black - Magic


Μετά το σχεδόν μονόλεπτο intro, και την στοιχειωμένη αφήγηση ενός παραμυθιού που θα επακολουθήσει, πάμε στο "Binary Magic", ένα ρυθμικό και δυναμικό ξεκίνημα που ποντάρει κυρίως στα φωνητικά του και τα κολλητικά ρεφραίν του, ενώ μερικά κιθαριστικά licks είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.
Από την άλλη στο "Burn! Witches Burn!" μιλάμε για μια εκπληκτική ερμηνεία από τον Urman Breed, αλλά μουσικά, μαζί με το "Lone Gunman Rule"  ξεπετάγονται μαζεμένα στοιχεία από τους Firewind, και μάλιστα κοντά στην εποχή του "Forged By Fire" και "Allegiance", που μάλλον θα έβαλε ο Bob το χεράκι του.

Έπειτα ερχόμαστε σε μια επική τριάδα με highlights, το προσωπικό μου αγαπημένο "Νοw You'll Knever Know", το πιο επικό και στακάτο "I Can Do Magic" που έχει επίσης δυνατή ερμηνεία, και το πιο σκοτεινό και μαγευτικό, που είναι ήδη video clip, "Serious Black Magic".
Ακουστικές κιθάρες, διάσπαρτα πλήκτρα και πιο απλοϊκοί ρυθμοι αποτελούν το "Skeletons On Parade", που προσωπικά δε με ενθουσίασε, αλλά το "Mr Nightmist", βασισμένο στον ομωνυμο χαρακτήρα του δίσκου, μαζί με παραμυθένια πλήκτρα για intro καθιστώντας το ως ένα από τα ενδιαφέροντα κομμάτια του δίσκου, μαζί με το πιο up-tempo "Τhe Witch Of Caldwell Town".
Εν συνεχεία ακολουθεί μια μεγάλη αλήθεια, γιατί ως γνωστόν "True Love Is Blind", σε μια όμορφη και δυναμική euro-power μπαλάντα.

Catchy μελωδίες και ανεβαστικούς ρυθμούς συναντάμε και λίγο πριν το τέλος στα "Just Kill Me" και "Newfound Freedom", που δίνουν πάσα στο καταλυτικό "One Final Song".  Ένα μελωδικό έργο με πολλά στοιχεία, που αποτελεί έναν ωραίο επίλογο.

Mπορώ να πω πως είναι ένας δίσκος που κρατάει πολλά από τα Eυρωπαϊκά power metal trademarks, χωρίς να γίνονται βαρετοί οι αντιγραφείς. Το "Magic" σίγουρα δε θα απογοητεύσει τους απανταχού φίλους του είδους, αλλά περιμένω σιγά σιγά ακόμα πιο μακριά βήματα.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: