Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

RIFFOCITY-UNDER A MOURNING SKY (Album Review)

 Oι Riffocity, μας έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησαν τη πορεία τους το 2013. Έπειτα από τέσσερα χρόνια λοιπόν, και ένα ΕΡ, κυκλοφόρησαν φέτος τον πρώτο υους δίσκο "Under A Mourning Sky", παίζοντας ένα κράμα με πολλές heavy, thrash και power επιρροές.

 Riffocity front cover.jpg


Η έναρξη  του ντεμπούτου τους, εκβάλλει πολλές κλασικές heavy metal καταβολές και μια αμερικάνικη αύρα, με πολλά breakdowns ήδη από την αρχή. Πολλές μελωδίες γεμίζουν την όλη σύνθεση και τον υπέοργκο ήχο του "Hail Thy Father". Με λιγότερα thrash στοιχεία και με τη σκέψη να σκοτεινιάζει, έρχεται το "Arnis Oblivion", πιο μελωδικό, με τις πρώτες νότες του πιάνου και  την ανάμιξη αγγλικών και ελληνικών στο ρεφρέν. Τα mid, επί των πλείστων tempos δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι, και θα τα συναντήσουμε και σε μια heavy/power μπαλάντα, το "Fortunes Of Death". Βέβαια υπάρχει το άλλο άκρο, και τα γρήγορα classic thrash riffs του "Bitter Sunday", όπου επανέρχεται η σπιρτάδα, όπως και στο "The Eternal Secret Lies Above", με το καταπληκτικό rhtym section, και την αισθητική που βρωμάει Bay Area!

Στο ίδιο heavy/thrash μοτίβο ακούμε και το "From Inside The Arrows", στο οποίο υπάρχει κάτι πιο επικό μέσα, και το "Isolation" που ακολουθεί τη βάση της έναρξης και τις groovy στιγμές, ενώ το ομώνυμο "Under A Mourning Sky", είναι από τα πιο αγριεμένα και ωμά κομμάτια του δίσκου.

Μια από τις δυναμικότερες και σκληρές στιγμές του άλμπουμ τις συναντάμε στο εφτάλεπτο "Perish Unloved", το οποίο λίγο μετά τη μέση μας αφήνει μια ιδιαίτερη γεύση, με τα ακουστικά parts και τα καθαρά γυναικεία φωνητικά, που λειτουργούν σαν μια γέφυρα λίγο πριν το σόλο. Ο επίλογος γράφεται με το "Above The End", πιο αργόσυρτο και με τη συμμετοχή του Bob Katsioni, ο οποίος έκανε μίξεις, mastering και παραγωγή.

Το "Under A Mourning Sky", όσοι το ακούσουν, δύσκολα θα τους δυσσαρεστήσει. Σίγουρα πρόκειται για μια δυναμική αρχή, και φαίνεται ξεκάθαρα πως δίνεται το έναυσμα για μια αξιοσέβαστη και ανοδική πορεία των Riffocity στην underground σκηνή.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: