Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Resurgency στο Metal View: Eίναι προνόμιο να εισέρχονται νέα μέλη στη μπάντα και να βαζουν το λιθαράκι τους

 Οι Resurgency είναι ένα από τα πιο αγαπητά, σκοτεινά ονόματα στην underground σκηνή της Ελλάδας. Φέτος κυκλοφόρησαν τη δεύτερη τους δουλειά "No Worlds..Nor Gods Beyond" και έχουν πλέον στις δυνάμεις τους τον Πάνο Σπανό (ex-Suicidal Angels, Exarsis) και τον Γιώργο Τράκα (Archemoron, Mass Infection).
Ο Τόλης, μπασίστας των Ελλήνων death metallers μίλησε στο Metal View, με αναφορές στο νέο δίσκο, τις επιρροές τους και την ακραία σκηνή της χώρας.


https://scontent.fath2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19146235_1487037324686342_527277595997730509_n.jpg?oh=327f6c529de3454840c08e8be0aa191d&oe=5A1C65CA 

 
-Γεια χαρα παιδιά, συγχαρητήρια για το νέο σας δίσκο, πως και κάνατε πέντε χρόνια μέχρι την νέα σας κυκλοφορία;
 
 Γειά χαρά Γιάννη,να σαι καλά! Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε λόγω κάποιων υποχρεώσεων ,κάποιων αλλαγών στο line up, αλλά και γιάτι θέλαμε να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

-Βλέπω πως το "No Worlds, Nor Gods Beyond", κρατάει το ίδιο old school ύφος, αλλά το θεωρώ και πιο ώριμο και προσεγμένο, τι άλλαξε όλον αυτόν τον καιρό;
 
 Αυτό που άλλαξε είναι ότι επήλθε εξέλιξη . Τουλάχιστον αυτή είναι η δικιά μας άποψη ως σύνολο από την στιγμή που καταφέραμε να υλοποιήσουμε πράγματα και ιδέες με περισσότερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα.Το σημείο εκείνο που όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα και πέρνουν καλοσχηματισμένη μορφή αποφεύγοντας την ύπαρξη συνκεχυμένης μάζας.


-Πείτε μας λίγα λόγια για τα νέα σας μέλη, βοήθησαν στη σύνθεση του νέου δίσκου;

 Είναι προνόμιο να εισέρχονται νέα μέλη τα οποία βάζουν το λιθαράκι τους στην σύνθεση. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα μέλη είναι και φίλοι σου με τις ίδιες/παρόμοιες ανησυχίες και visions, μουσίκα και όχι μόνο. Νομίζω ότι θα ήταν περιττό να αναφέρθω  στο background του Γιώργου Τράκα (τύμπανα) και του Πάνου Σπανού (κιθάρα). Είναι και οι δύο γνωστοί για τις "βιαιοπραγίες" τους
με διάφορα σχήματα μες τα χρόνια χαχα,  και άπολυτα major add on για τους Resurgency.


-Επηρρεάζεστε καθόλου από τις μπάντες που έχετε συνεργαστεί στο παρελθόν;
 
Όχι δεν θα μπορούσα να το πώ αυτό. Οι επιρροές είναι πολλές και και σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με το παρόν.
- Παρατηρώ το εξώφυλλο σας, που δείχνει ένα ουσιαστικό χάος, ποιο είναι το γενικότερο concept του δίσκου, αναφέρεστε καθόλου έναντια της θρησκείας, όπως φαίνεται κι από τον τίτλο;
 
Resurgency - Photo Είναι ακριβώς αυτό που είπες. Μία μορφή χάους και αύτο είναι και το γενικότερο concept του δίσκου.Ο τίτλος δεν έχει σχέση μόνο με τον παράγοντα θρησκεία αλλά όπως είπα πρίν με την δική μας άποψη περί του τι εστί χάος. Φυσίκα αυτή η άποψη περιλαμβάνει αντι-θρησκευτικό/συστημικό/συμπαντικό χαρακτήρα, όπως και πολλά άλλα στοιχεία μη τετριμμένα και όχι μόνο της σφαίρας του συνειδητού. Εξού και η συνεχής αναφόρα στο αντι-σύμπαν και την οποιαδήποτε μορφή αυτού, αναλόγως την περίσταση, με σύνηθες το αρνητικό πρόσημο επί των καταστάσεων. Ο καθένας όμως ακούγοντας το υλικό είναι ελεύθερος να κάνει την δική του μετάφραση.

-Από τι βρίσκετε έμπνευση, και ποιες είναι οι βασικές επιρροές σας; 
 Η μουσική παίζει πρωταρχικό ρόλο σίγουρα αλλά όχι μόνο. Μέσο αυτής τα ερεθίσματα γίνονται πιο συγκεκριμένα και πέρνουν ηχητική μορφή. Λειτουργεί ουσιαστικά σαν δοχείο έκφρασης των όσων θέλουμε να αποτυπώσουμε. Οι επιρροές όμως γενικότερα είναι πόλλες και ποικίλες. Μεγάλη συζήτηση και σίγουρα όχι της στιγμής.


- Μιας και πιο mainstream στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι η thrash και η stoner σκηνή,
πως βλέπετε το death metal στη χώρα μας, και γενικότερα το underground;

 
Το 2011-12 αν μου έκανες την ίδια ερώτηση η απάντηση μου θα ήταν πιο ενθουσιώδης.Υπήρξε μια περίεργη άνθηση εκείνη την περίοδο που σιγά σιγά κατευνάστηκε για κάποιον λόγο. Σίγουρα η σκήνη παραμένει εκεί και υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες αλλά κριτής της είναι ο χρόνος και η παραμονή σε αυτόν.

-Τι να περιμενούμε από το live σας τον Δεκέμβριο; Υπάρχουν κι άλλα μέρη για συναυλίες στα πλάνα σας;
 
Στις 9 Δεκεμβρίου θα πάρει μέρος η παρουσίαση του καινούργιου μας δίσκου στο club MODU .Με ένα ιδιαίτερο setlist ειδίκα για εκείνη την βραδιά αλλά και με την φιλική συμμετοχή των Progress of Inhumanity και Necrochakal οι οποίοι θα είναι συνένοχοι του μακελειού που θα πάρει μέρος. Παράλληλα πολλά πλάνα για συναυλίες είναι προς συζήτηση και θα ανακοινωθούν εν καιρώ.
Φωτογραφία του χρήστη Resurgency. 
-Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Resurgency;
 
Πέρα από το να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα gigs για την προώθηση του νέου μας δίσκου,υπάρχει και κάτι στα σκαριά το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. Ας πούμε απλά οτι το 2018 θα έχει διάφορες εκπλήξεις..

- Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος δικός σας...
 
Ευχαριστούμε για το interview εσένα και το Metal View, όπως και όλους όσους μας υποστηρίζουν .
Τα λέμε στις 9 του Δεκέμβρη !
Γιάννης Χαρτζανιωτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: