Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

CANNABIS CORPSE-LEFT HAND PASS (Album Review)

 Oι Cannabis Corpse, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία μας πασάρουν τα ντουμάνια τους και μας κάνουν να απορούμε με τα ευφάνταστα λογοπαίγνεια, που βρίσκουν από διάσημους death metal δίσκους, φέτος κυκλοφορούν τη νέα τους δουλειά, που στιχουργικά τουλάχιστον είναι πιο μαστούρικη από ποτέ.
 Το ξέφρενο και χαρωπό(?!) παρεάκι των Landphill (Municipal Waste), Ηall Hammer και Ray Suhy (Six Feet Under), κυκλοφορεί το εμπνευσμένο από τους θρυλικούς Entombed, "Left Hand Pass", γιατί ως γνωστόν, ό,τι μυρίζει γυρίζει!
 



Τo να ακούς Cannibal Corpse εποχής "Tomb of the Mutilated" και τo να ακούς τους έταιρους αερικάνους Cannabis Corpse, σίγουρα απέχει φυτείες μπροστά!
Αν και η αρχή στο "420th Crusade" έχει μια σκοτεινιά που θυμίζει Bolt Thrower της 4ης Σταυροφορίας, η συνέχεια αλλάζει, με το δίδυμο Phil και Hall Hammer σε φωνή και τύμπανα να μας τρυπούν τα αυτιά.Το κακό συνεχίζεται  με το "In Dank Purity" όμως. Μπασογραμμές από τα βάθη της αβύσσου και κιθάρες σαν ξυράφια,  με τον Ray Suhy, των Six Feet Under, πλέον στις δυνάμεις των μερακλήδων-χασικλήδων-θανατομεταλάδων, να έχει τρομερή ρέντα στα σολιστικά του. Κιθαριστικά τα πράγματα μένουν ίδια και στο "Final Exhalation", ενώ στο "Chronic Breed" παρατηρούμε ένα εμπνευσμένο riff τύπου Μassacre που support-άρεται μια χαρά από το rhtyhm section. Δυστυχώς στη μάχη δε θα βρεις τσιγαράκι όμως, και οι τύποι από τη Virginia βρήκαν να βγάλουν το παράπονο τους   στο "In The Battle There Is No Pot", με τις κραυγές του Phil να είναι ουκ ολίγες, οι οποίες αυξάνονται κι αγριευουν στο ομώνυμο, βγάζοντας τα λαρύγγια του.

Από την άλλη η αρχή του "Grass Obliteration" μου θυμίζει λίγο Decapitated, αλλά το καλύτερο riff έρχεται στο "Effigy Of The Forgotten", εκεί που όλα σκοτεινιάζουν και τρως τα απάνωτα χτυπήματα ενώ η μαστούρα σου είναι δεδομένη. Τύμπανα οπλοπολυβόλα και κιθάρες που στροβιλίζουν είναι η βασική του συνταγή!

Το καλύτερο όμως έμεινε στο τέλος, με τους τίτλους αλά Nile που χωρούν με δυσκολία σε μια κόλλα Α4, και πρόκειται για τα "Papyrus Containing the Spell to Protect Its Possessor Against Attacks from He Who Is in the Bong Water" και "The Fiends that Come to Steal the Weed of the Deceased".

Σίγουρα οι Cannabis Corpse γουστάρουν αυτό το parody metal που κάνουν πάνω σε αγαπημένα death metal albums και τραγούδια, αλλά πέρα του χαβαλέ τους, παίζουν πολύ καλύτερα και με περισσότερη όρεξη από το 80% των σοβαρών συγκροτημάτων του είδους. ίσως να φταίει η ντάγκλα τους, δε ξέρω, αλλά σίγουρα αυτό που θέλουν να πλασάρουν, το κάνουν καλά και τεχνικά!

(8/10) 

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: