Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

THANATOS-VIOLENT DEATH RITUALS (Album Review)

Ένας εκ των θρυλικότερων και πλέον υποτιμημένων εκπροσώπων του extreme metal στην Κεντρική Ευρώπη, είναι οι Ολλανδοί Thanatos. Mε μια πορεία άνω των 35 χρόνων, φέτος επέστρεψαν με κάτι ιδιαιτέρως άγριο και επιθετικό, το έβδομο άλμπουμ τους "Violent Death Rituals".
Thanatos – Violent Death Rituals – The Gallery – Extreme Metal Portal
Με μια καταστροφική δυναμική, και πλήθος καταιγιστικών ρυθμών και όμορφων leads, δεχόμαστε το βάπτισμα του πυρός για το νέο άλμπουμ των Ολλανδών, μέσω του ομότιτλου κομματιού, ενώ η συνέχεια με το "The Silent War" μας πηγαίνει σε πιο τραχιά, thrash μονοπάτια, κρατώντας την κιθαριστική τεχνική στο ίδιο υψηλό επίπεδο.

Το "Unholy Predators" πατώντας λίγο φρένο, δίνει στο άλμπουμ μια αργή και απειλητική ατμόσφαιρα, με πολλές γκρούβες και υποβόσκουσες μελωδίες να στολίζουν την όλη καφρίλα. Σε ένα όργιο ανελέητων blastbeats, κρατώντας λίγο από τον χαρακτήρα του προκατόχου του, ακολουθεί το ''The Outer Darkness", με την τριπλέτα να συμπληρώνει το "Burn The Books Of Hate" συνδυάζοντας στοιχεία από τα δύο προηγούμενα κομμάτια καταμεσής του συνόλου.

Στο "It Always Ends In Blood" νιώθουμε το thrash/death στοιχείο της μπάντας να ακολουθεί μονοπάτια κοντά στα λημέρια του Ghotenburg με τα riffs του ενώ δε λείπουν επιρροές από τα παλιά και κλασικά στοιχεία των Slayer. Με πιο heavy αέρα και στοιχεία των έτερων εκπροσώπων των Big4, Megadeth, φτάνουμε στο "Corporate Indoctrination" που σε μερικά σημεία μάλιστα, προσωπικά μου ήρθε κάτι από το "Beggar Of Scorn" των δικών μας Suicidal Angels.

Το τελικό δίδυμο είναι προ των πυλών με το επικό και σκοτεινό "Sent From Hell", καθώς και το "Αs The Cannons Fade" που εξίσου στον τίτλο και τη μουσική βγαίνει ο πάλαι ποτέ Bolt Thrower-ικός αέρας.

Το νέο πόνημα των Thanatos, δύσκολα δε θα αγαπηθεί από τους φίλους των ακραίων ιδιωμάτων με όλα όσα περιέχει μέσα από τα τραγούδια του. Mπορεί στη παγκόσμια metal σκηνή με την τόση πληροφορία να μη φέρνει κάτι νέο, αλλά στο εσωτερικό του ίδιου του συγκροτήματος, ο πήχης έχει ανέβει, γεμάτο στακάτες στιγμές και έναν ώριμο, βαρύ χαρακτήρα.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: