Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

DEE SNIDER - FOR THE LOVE OF METAL-LIVE (Album Review)

Κάθε live κυκλοφορία μέσα στο 2020, φαντάζει σαν παρηγοριά στον άρρωστο. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, ο Dee Snider που μας απασχολεί πλέον με τη solo δουλειά του, έρχεται να μας φέρει το ολοκαίνουριο live album του, στο οποίο συλλέγει όλες-μα όλες- τις σημαντικές στιγμές της καριέρας του δείχνοντας τες στο "For The Love Of Metal-Live".



Από την αρχή μόλις, με την εμφάνιση του θρυλικού frontman στη σκηνή, οι ιαχές του κοινού ξεχωρίζουν, ενώ φαίνεται πόσο παθιάζονται ακόμα και με τα νέα κομμάτια της προσωπικής του καριέρας, όπως τα "Lies Are A Business" και "Tomorrows No Concern" αφού η ενέργεια της μπάντας  και η διάθεση για αγνό metal δεν κρύβεται.

Σαν κατάλληλο ταίρι στο concept του "For The Love Of Metal", ακολουθεί το πρώτο κλασικό των Twisted Sister, "You Can't Stop Rock N Roll", με τον κόσμο να τραγουδά δυνατά μαζί με τον Dee, λίγο πριν σκάσει το "The Beast" σε μία από τις σπάνιες παρουσιάσεις του, με τα επιφωνήματα και τις τσιρίδες να διακρίνονται όλο και περισσότερο, και το χειροκρότημα να ακούγεται σαν δυνατό τρικυμιώδες κύμα.

Εν συνεχεία, δια της παρουσίας τους λάμπουν διάσπαρτα κι άλλα σημεία από τη μέχρι στιγμής σόλο πορεία του ξανθού rockstar, όπως τα "American Made", "Before The Storm", και "I Am The Hurricane", δείχνοντας πως την εν λόγω δισκογραφία την έχει ως έναν απλό κράχτη όπως άλλοι μουσικοί στα projects τους. Επίσης αυτό περνάει αυτόματα στους fans και κάνει το αποτέλεσμα όλο και πιο μοναδικό πλην ποιοτικό.

Φυσικά όταν έχεις ένα live album από αυτόν τον άνθρωπο δεν περιμένεις κάτι λιγότερο κι από ένα καλό πέρασμα στην καριέρα της βασικής του μπάντας, για να θυμηθούν οι παλιοί, να μάθουν οι νέοι και να νοσταλγήσουν άπαντες το μεγαλείο των 80s. Σε αυτό το σημείο έχουμε ένα γενναιόδωρο κομμάτι από την καριέρα των λατρεμένων Αδερφών, το οποίο περιλαμβάνει στιγμές από τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ και πιο συγκεκριμένα ύμνους σαν τα "Under The Blade", "The Kids Are Back", "The Fire Still Burns" και τα αξεπέραστα "We're Not Gonna Take It", "Burn In Hell" και "I Wanna Rock". Μάλιστα μπορεί λόγω ηλικίας κάποιες φορές η φωνή να "φεύγει", αλλά η όρεξη και η ζωντάνια που βγαίνει πλάι στην μεταλλική ολισθηρότητα βοηθάει να ξεπεραστούν τα πάντα, μιας και το ταλέντο δε χάνεται επ'ουδενί.

Λίγο πριν το τέλος, θα συναντήσουμε κι ένα ενδιαφέρον outsider, το "Ready To Fall" από την παλιά μπάντα του Snider, τους Widowmaker, καθώς και μια διασκευή στο "Highway To Hell" των AC/DC. Κλείνοντας, μετά από αυτό τον συναυλιακό καταιγισμό, μας αποχαιρετά ένα νέο κομμάτι, το "Prove Me Wrong" που έρχεται να δώσει την απαιτούμενη φρεσκάδα στους παραδοσιακούς heavy ήχους.

Σε μια περίοδο που η συναυλιακή κρίση είναι μεγάλη, ζωντανές ηχογραφήσεις σαν αυτή είναι το κατάλληλο φάρμακο. Εκτός ότι μιλάμε για μια συλλογή κομματιών που ο κάθε φίλος του Dee Snider και των Twisted Sister θα λατρέψει, η παραγωγή και η επεξεργασία που έχει γίνει είναι αρκετά ωμή για να μπει ο καθένας στο κλίμα που χρειάζεται. Έτσι, όχι μόνο το status του ίδιου του καλλιτέχνη παίρνει όλο και περισσότερες θεϊκές διαστάσεις, αλλά με δουλειές σαν την παρούσα, δείχνει πως η μουσική είναι όλη του η καψούρα, όπως υποδηλώνει κι ο τίτλος, και ζει για αυτήν σε κάθε στιγμή. Μάλιστα όσοι άπιστοι θέλουν αποδείξεις για αυτές τις γραμμές μπορούν να δουν το video παρακάτω!

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια: