Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

MISΑNTHROPY APOTHEOSIS-AGAINST YOUR FILTHY KIND (EP Review)

Μέσα σε όλα τα δεινά που βρήκαν τον κόσμο, η ανθρωπότητα φαίνεται όλο και περισσότερο να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή της πλάσης. Έτσι, και λίγο μετά την καραντίνα, οι Έλληνες death metallers, Misanthropy Apotheosis, φέρνουν το νέο τους δημιούργημα με τον σημαδιακό και χτυπητό τίτλο "Against Your Filthy Kind".

Το ΕΡ έρχεται στοχεύοντας, οπλίζοντας και πυροβολώντας με το ομότιτλο, που εκτός από τα γρήγορα riffs του και την μάζωξη ακραίων ρυθμών, βγάζει προς τα έξω μια μαυρίλα που ταιριάζει απόλυτα με το concept και τις ιδέες του εν λόγω ντουέτου. Στο ίδιο σκοτεινό μοτίβο ακολουθεί και το "All Hail The Slaugher Of The Whore", το οποίο σκάβει με τους ήχους του πολύ βαθιά, διοχετεύοντας έτσι πόνο, οδύνη και αν μη τι άλλο βρώμικο μίσος, σε ένα συνονθύλευμα στοιχείων που παραπέμπουν σε θρυλικούς εκπροσώπους αυτής της μακάβριας κουλτούρα,ς όπως τους Dying Fetus και Six Feet Under. Αντί επιλόγου, αφηνόμαστε στο "The Devil In Your Personal Hell" που μας βυθίζει στην άβυσσο με το αργό και χαοτικό του ύφος, τις υπνωτικές μελωδίες του και τη πολεμοχαρή, αλά Bolt Thrower, "βοθρίλα" που μέχρι το φινάλε παίρνει τα ηνία με αμεσότητα και αιματοβαμμένη αισθητική.

Σε σχέση με το ντεμπούτο τους, αυτό το ΕΡ δίνει μεγαλύτερη ωριμότητα και μεστότητα στη μουσική των συμπατριωτών μας, με τις επιρροές τους βέβαια να κρατούν ακόμα ψηλά τη σημαία. Από εκεί και πέρα το concept της μουσικής τους είναι εμφανές από χιλιόμετρα, δίνοντας μεγάλο βάρος σε αρρωστημένες σκέψεις και διαθέσεις, ενώ, μπορεί ο τροχός να μην ανακαλύπτεται, αλλά σίγουρα λίγο-πολύ κάθε πιστός κάφρος θα βρει τον χώρο του σε αυτή τη δουλειά.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: