Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Gus Rios (Create A Kill, Gruesome, ex-Malevolent Creation) στο Metal View: Η μουσική γίνεται καλύτερη όταν υπάρχουν άνθρωποι που την εκτιμούν

Στο ακραίο metal έχουμε δει κι ακούσει σχεδόν τα πάντα, και για πολύ κόσμο ενδεχομένως οι πειραματισμοί να είναι μακριά από τα γούστα τους. Για αυτή την μεγάλη κατηγορία οπαδών, το σουπεργκρουπ των Create A Kill, με πρωταγωνιστή τον Gus Rios από τους Gruesome και Μalevolent Creation, ήρθε να δείξει από την αρχή πως είναι το καλό, παλιό και μεστό thrash/death metal. Σχετικά με την επανακυκλοφορία του ντεμπούτου "Summoned To Rise" σε κασέτα, καθώς και πολλά ακόμα επίκαιρα θέματα, το Metal View, άδραξε την ευκαιρία για μια κουβέντα με τον ιθύνοντα νου του εν λόγω project.

-Πρώτα απ 'όλα πώς αποφασίσατε για την κυκλοφορία του ντεμπούτου σας σε κασέτα φέτος; Είναι κάτι σαν επέτειος για τα 2 χρόνια του άλμπουμ σας;

Νομίζω ότι υπήρχε πάντα στο μυαλό μου η ιδέα να το κυκλοφορήσουμε σε κασέτα, αλλά είμαι σίγουρος ότι η Repulsive Echo έπρεπε να δει πρώτα λίγο τις πωλήσεις των CD, και του merch (μπλουζάκια και καπέλο) που έγιναν πρώτα. Είμαι ειλικρινά πολύ ενθουσιασμένος που τελικά βλέπω να κυκλοφορεί και σε αυτή τη μορφή.

-Ποια η ανταπόκριση στο ντεμπούτο των Create A KIll;

Ευτυχώς λάβαμε πλήθος πολύ θετικών σχολίων συνολικά. Ξέρω ότι δεν είναι το πιο πρωτότυπο άλμπουμ που έγινε ποτέ, αλλά ήθελα να ακούσω ξανά λίγο επιθετικό thrash metal! Αποφάσισα λοιπόν έτσι να γράψω το δικό μου, και πάλι είμαι πολύ ευγνώμων κι ευχαριστημένος που κι άλλος κόσμος ήθελε να ακούσει αυτό το είδος metal.
Create A Kill | "Summoned To Rise" | Album Review

- Ήταν ένα είδος πρόκλησης να κάνεις ένα νέο συγκρότημα; Θεωρείς πως ήσασταν ουσιαστικά ένα super-group;


Ήταν αλήθεια μεγάλη πρόκληση για εμένα! Γι 'αυτό και το άλμπουμ χρειάστηκε χρόνια να κυκλοφορήσει. Ξεκίνησα αυτό το project όταν αποχώρησα από τους Malevolent Creation το 2014, αλλά έπειτα μπήκα στους Gruesome, οπότε έπρεπε να επικεντρωθώ και σε αυτούς. Η ιδέα ήταν να έχουμε αρχικά διαφορετικό ντράμερ σε κάθε τραγούδι, με εμένα να αναλάβω τις κιθάρες, αλλά ήταν πολύ φιλόδοξο και ακριβό. Ήξερα ότι πιθανότατα θα παρέμενε ένα συγκρότημα μόνο για στούντιο, οπότε ζήτησα από πολλούς φίλους μου να με βοηθήσουν και γι 'αυτό είμαι φυσικά πολύ υποχρεωμένος και εκτιμώ τον χρόνο, το ταλέντο και την προσπάθειά του καθενός.

-Σχετικά με τους guests, πως προέκυψαν συγκεκριμένα οι ντράμερ των Megadeth και Vomitory στο άλμπουμ σου καθώς επίσης κι ο συνάδελφος σου στους Gruesome, Matt Harvey;

Είμαι περήφανος που αποκαλώ κάθε μουσικό σε αυτό το άλμπουμ έναν καλό φίλο. Στην πραγματικότητα με εκπλήσσει ότι όλοι όσοι κατέληξαν στο άλμπουμ πήραν το χρόνο να το κάνουν να συμβεί και γούσταραν. Δεν μπορώ να εκφράσω το μέγεθος του πόσο ευγνώμων είμαι γι 'αυτό! Δεν θα μπορούσα καθόλου να το κάνω χωρίς να έχω λίγη βοήθεια από τους φίλους μου!

-Για εμένα, ο ήχος των Create A Kill είναι ένα μείγμα παλιού και νέου thrash metal με κάποια στοιχεία στο στυλ των Malevolent Creation. Ήταν σκόπιμο κάτι τέτοιο;

 Στην πραγματικότητα αρκετά τραγούδια προορίζονταν για τους Malevolent Creation! Δούλευα κατά καιρούς μαζί τους κι έγραφα κομμάτια ήδη από την εποχή "The Fine Art Of Murder" και 3-4 από τα τραγούδια στο "Summoned to Rise" είχαν γραφτεί για το επόμενο άλμπουμ των Malevolent Creation. Έτσι, όταν έφυγα από το συγκρότημα, απλώς ηχογράφησα σε ψηλότερο κούρδισμα από αυτό που συνηθίζουν οι MC. Αυτό μου έδωσε μια γερή ώθηση για να συνεχίσω να γράφω και το υπόλοιπο άλμπουμ.

- Πώς προέκυψε η ιδέα να γράψεις ένα τραγούδι ως αφιέρωμα στη μνήμη του Brett Hoffman;
Album Review: Create a Kill - "Summoned to Rise" | Decibel Magazine
Αυτό ήταν ένα ακόμα κομμάτι που έγραψα για τους Malevolent Creation, κι αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι ο Brett είχε γράψει τους στίχους για αυτό. Αφού έφυγε, πριν από 2 χρόνια, ζήτησα από τον Matt να γράψει στίχους προς τιμήν του και ηχογράφησα ξανά τις κιθάρες.

-Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάμνηση από τον Brett;

Οι αγαπημένες μου στιγμές με τον Brett ήταν όταν ήμασταν στη σκηνή μαζί. Ήμουν ένας τεράστιος θαυμαστής του πριν μπω ακόμα στο συγκρότημα, και η τερατώδης φωνή του κάθε βράδυ μου κρατούσε συντροφιά με αυτές τις επικές κραυγές που ήταν πάντα ιδιαίτερες για μένα. Ο Brett ήταν επίσης ένας πραγματικά αστείος τύπος που πάντα είχε κάτι πνευματώδες και ξεκαρδιστικό να πει. Μου λείπει πάρα πολύ. Όταν έφυγα από το συγκρότημα ήταν ο μόνος που με τηλεφώνησε για να βεβαιωθώ ότι ήμασταν ακόμα καλά μεταξύ μας ... που όντως ήμασταν άλλωστε! Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να μιλήσω μαζί του για τελευταία φορά περίπου 3 εβδομάδες πριν πεθάνει... και οι δύο όταν τελειώσαμε την κλήση είπαμε "Σ'αγαπώ αδερφέ μου" Αναπαύσου εν Ειρήνη Brett Hoffmann!


-Σχετικά με τoυς Gruesome,  πώς ήταν η αντίδραση στο νέο σας split με τους Exhumed; Μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο άλμπουμ σύντομα;

Μέχρι στιγμής καλά! Έγραψα και εκεί δύο αυτά τα τραγούδια, οπότε είναι πολύ ικανοποιητικό να βλέπω μερικές καλές κριτικές στο διαδίκτυο και στα social media. Όσον αφορά ένα νέο άλμπουμ, είναι φυσικά στα πλάνα με την έννοια ότι το σχεδιάζουμε και ξέρουμε τι πρόκειται να είναι. Οι Gruesome είναι εξαιρετικά ξεχωριστοί με αυτόν τον τρόπο… γιατί επηρεαζόμαστε αποκλειστικά από όσα έκαναν οι Death, και ξέρουμε ακριβώς πού πρέπει να είμαστε. Δυστυχώς, έχουν προηγηθεί 2 συνταρακτικά γεγονότα όσο ετοιμαζόμασταν να εστιάσουμε στη νέα δουλειά.  Αρχικά, ο Sean Reinert (ντράμερ των Cynic και των Death) μας άφησε, νιώθοντας μεταξύ μας αδέρφια τα τελευταία 25 χρόνια. Δεν έχω αρχίσει καν να συνειδητοποιώ το γεγονός ότι έχει φύγει ακόμα. Το επόμενο άλμπουμ των Gruesome θα είναι η δική μας εκδοχή του "Human", αλλά δε ξέρω αν είμαι έτοιμος να πάω εκεί ακόμα για τους προφανείς λόγους. Και δεύτερον, η παγκόσμια πανδημία έχει σταματήσει ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία, κι έτσι αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα καθυστέρησης. Θα τελειώσει τελικά, ίσως πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και ελπίζουμε ότι μπορούμε να περιοδεύσουμε για το επόμενο έτος, αλλά μόνο ο χρόνος θα το πει αυτό.

- Υπάρχουν σχέδια για ένα νέο άλμπουμ με τους Create A Kill;

Θα ήθελα πραγματικά να γράψω ένα ακόμα άλμπουμ, αλλά νομίζω ότι θα ήθελα πρώτα να δημιουργήσω μια σταθερή σύνθεση με έναν ντράμερ, έναν τραγουδιστή κ.λπ. Γράφω μόνο όταν έχω καθολική έμπνευση και δεν πιέζω για να συμβούν τα πράγματα. Τα καλά riffs δεν είναι εξαναγκαστικά riffs!

-Πρόσφατα έκανες ένα live playthrough στην κιθάρα παίζοντας τα τραγούδια του "Summoned To Rise". Σκέφτηκες να γίνει κάποια διαδικτυακή συναυλία στο Facebook ή το Youtube;

Λοιπόν, αυτό που έκανα ήταν τόσο κοντά σε μια εικονική «εμφάνιση» όπως γενικά γίνεται τελευταία. Έπαιξα ζωντανά στα κομμάτια του άλμπουμ και αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό, αν και ήμουν μόνος μου! Αυτή είναι η πραγματικότητα του κόσμου σήμερα δυστυχώς. Πλέον έχω κάνει μια εβδομαδιαία εκπομπή στη σελίδα του περιοδικού Sickdrummer Magazine στο Faecbook, κάθε Παρασκευή στις 5 μ.μ.ώρα Φλόριντα (24:00 ώρα Ελλάδος), και έχω σαν συμπαρουσιαστή τον Seth Ringler. Όλα αυτά είναι πολύ πιο διασκεδαστικά λόγω της αλληλεπίδρασης που υπάρχει. Η μουσική γίνεται καλύτερη όταν υπάρχουν άνθρωποι για να την εκτιμούν και να παθιάζονται, τουλάχιστον έτσι ισχύει για εμένα. Κάθε επεισόδιο έχει ένα διαφορετικό θέμα, μερικές φορές ένα συγκεκριμένο άλμπουμ από έναν καλλιτέχνη και κάποιες άλλες τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Συζητάμε λίγο για το θέμα και μετά παίζουμε ζωντανά τραγούδια. Σίγουρα όλα αυτά βοήθησαν να κρατήσουν το μυαλό στη θέση του, μέσα σε αυτούς τους τρελούς καιρούς!

- Σκοπεύετε για κάποιες συναυλίες μετά την πανδημία;

Οι Gruesome εργάζονται πάνω σε μια πολύ cool περιοδεία τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο, αλλά φυσικά όλα θα δείξουν στην πορεία. Ποιος ξέρει τι πρόκειται να συμβεί ή δεν θα συμβεί! Σχετικά με τους Create A Kill… Θα ήθελα πολύ να παίξω ζωντανά, αλλά θα δούμε τι θα γίνει για αυτό.

-Σας ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου ...


  Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη αυτού του άλμπουμ! Αν σας αρέσει το thrash metal χωρίς χαρούμενα riff, και τίποτα άλλο παρά από επιθετικότητα και μοχθηρία, μαζί με death metal στοιχεία, ρίξτε μια ματιά στο άλμπουμ μας! Επίσης μπορείτε στη σελίδα του Sickdrummer Magazine να δείτε το The Gus and Sethmetal Show! Ευχαριστώ πολύ, και μείνετε ασφαλείς!

Γιάννης Χαρτζανιώτης


ENGLISH VERSION
Drummerszone - Gus Rios
-First of all how did you decide for the tape release of your debut?Is like an anniversary thing about the 2 years of your album? 

I think there was probably always the idea of doing tapes, but I’m sure that Repulsive Echo needed to recoup a bit from the sales of the CDs, shirts and hats that they made first. I’m pretty stoked to finally see them get made. 

-How is the reaction on Create A KIll debut album? 

Thankfully very positive overall. I know it’s not the most original album ever made, but I wanted to hear aggressive thrash metal again! So I decided to write my own, and again I’m very thankful and grateful that others wanted to hear that kind of metal as well! 

-Was a kind of challenge to do a new band? is it like a supergroup for you? 

Very challenging! That’s why the album took YEARS to be completed. I started the project when I quit Malevolent Creation back in 2014, but then Gruesome kind of took off and I had to focus on that. The idea was to initially have a different drummer on each song, but that way too ambitious and expensive. I knew that it was going to most likely remain a studio band, so I asked as many of my friends to help me out, and for that I am of course very humbled and appreciative of their time, talent, and effort. 

 -How did become the guest apperances of Megadeth and Vomitory drummers on your album? Also I see your co-member in Gruesome, Matt Harvey... 

I am proud to call every musician on this album a good friend. I was actually blown away that everyone who ended up on the album took the time to make it happen. I cannot overstate how grateful I am for that! I absolutely could not have done it without a little help from my friends! 

-For me, Create A Kill sound is a mixture of old and new thrash metal with some elements on Malevolent Creation's style. Was it intentional?

 Actually several WERE Malevolent songs! I have been writing songs for MC since the “The Fine Art Of Murder” album and I think 3 or 4 of the songs on “Summoned to Rise” I had written for the next MC album. So when I left the band I simply re recorded the guitars in a higher tuning (half step down or E flat) up from C# which is what MC tunes to. That gave me a jumping point to continue writing the rest of the album. 

-How did become the idea to write a song as a tribute to Brett Hoffman's memory?

That was another song that I wrote for malevolent, I think Brett had even written lyrics for it. After he passed, 2yrs ago today, I asked Matt to write lyrics in his honor and I re-recorded the guitars.

-Which is you favourite memory of Brett?


My favorite memories of Brett were when we were onstage together. I was a huge fan before I ever joined the band so hearing that monstrous voice every night holding out those epic screams was always special to me. Brett was also a really really funny guy who always had something witty and hilarious to say. I still miss him very much. When I left the band he was the only one who called me to make sure that we were still cool... which we absolutely were! I'm grateful that I was able to speak with him one last time about 3wks before he passed...we both ended the call saying "I love you bro" RIP Brett Hoffmann!

-About Gruesome, how was the reaction on your new split with Exhumed? Can we expect a new album soon? 

So far so good! I wrote both of those songs as well so it’s been very rewarding to see some good reviews online and on social media. As far as a new album, it is of course in the works in the sense that we ARE planning it and know what it’s going to be. Gruesome is extremely unique in that way…because we are mimicking EVERYTHING that Death did, we know exactly where we are supposed to be. Unfortunately 2 life changing events have taken place since we were going to start really focusing on it. First Sean Reinert passed, and he and I were like brothers for 25yrs. I haven’t even started to process the fact that he’s gone yet. The next Gruesome album is going to be our version of  “Human” but I don’t think that I am ready to go there yet. And secondly the global pandemic has paused the ENTIRE music industry so that’s a delaying factor as well. It will eventually get done, maybe before the end of this year and HOPEFULLY we can tour for it next year, but only time will tell. 
-Are there any plans for a new album with Create A Kill? 

I would really like to write another album, but I think that I would like to get a solid line up together first. 1 drummer, 1 vocalist, etc. I only write when I’m inspired and don’t force things to happen. Good riffs aren’t forced riffs! 

-Recently you presented with a live guitar playthrough the songs of "Summoned To Rise". Did you think to do a virtual show on Facebook or Youtube? 

Well what I did was as close to a virtual “show” as it’s going to get for now. I played along live to the album tracks, and that was a lot of fun, but of course being alone wasn’t! This is the reality of the world today sadly. I’ve been doing a weekly show on the Sickdrummer Magazine facebook page Friday’s at 5pm EST (FL time) and I have a co host (Seth Ringler). Those are a lot more fun because of the interaction. Music is best when there people to vibe off of for sure, at least in my opinion. Each episode is a different topic, sometimes a particular album from an artist, to simply the artist themselves. We discuss the topic for a bit  and then we play some songs live. It has definitely helped keep me sane in these insane times! 
Review: CREATE A KILL – 'Summoned To Rise' [Album Stream] – Metal ...
-Are you planning for shows after the pandemic? 

Gruesome is working on a pretty cool tour in Jan/Feb but of course everything remains to be seen. Who knows what is going to happen, or NOT happen! Create a Kill…I would love to play live with, but we’ll see. 

-Thank you for this interview, the last words are yours...

 Thank you for the supporting this album! If you like thrash metal devoid of any happy riffs, nothing but aggression and evil, and mix in some death metal elements, please check out the album! And also head over to the Sickdrummer Magazine page Fridays at 5pm Florida time and check out The Gus and Sethmetal Show! Cheers and stay safe! 

John Hartzaniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια: