Τρίτη 28 Απριλίου 2020

WINTER'S VERGE-THE BALLAD OF JAMES TIG (Album Review)

Φτάνοντας στα 15 χρόνια ύπαρξης τους, οι Κύπριοι metallers, Winter's Verge, ετοιμάζονται να βάλουν πλώρη για νέα ταξίδια με το πέμπτο τους άλμπουμ. Το "The Ballad Of James Tig" φέρνει ένα συγκεκριμένο concept με όμορφες, νοσταλγικές μουσικές και μεγαλοπρεπή αέρα.
WINTER'S VERGE – new single από το επερχόμενο άλμπουμ “The Ballad ...


Με επικούς και σχεδόν παραμυθένιους συμφωνικούς τόνους, το "It Begins" δίνει το καταλληλότερο έναυσμα του δίσκου χωρίς πολλές εκρήξεις, μιας και θα δοθούν στη συνέχεια με το "A Thousand Souls" που πατάει σε σύγχρονα europower μονοπάτια.

Πιο soundtrack-ικό και εξίσου μαγευτικό θα ακολουθήσει το "Dead Reckoning" με φοβερές κιθαριστικές μελωδίες, μεταξύ άλλων, σε ένα όργιο μεγαλειωδών ηχοχρωμάτων. Από την άλλη, σαν μια επική απαγγελία, με ελαφρείς ήχους θα φανεί το "Timeless" ενώ το "Accept" έπειτα από ένα ιντερλούδιο, θα δείξει τον heavy εαυτό της μπάντας.

Στον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το "Blood On The Foam" που απαλές πινελιές των Avantasia και των Edguy στολίζουν αυτό το δυναμικό αποτέλεσμα. Το οχτάλεπτο "The Sea" θα μπορούσε να είναι κομμάτι κάποιας metal όπερας σε αυτό το υπερατλαντικό concept, με τις φωνές να αλλάζουν θεατρικά και οι ρυθμοί να δίνουν μια στιβαρή και συνάμα κλασικότροπη εικόνα προς τα έξω. Τέλος, το Κυπριακό συγκρότημα μας αφήνει με το ομώνυμο του άλμπουμ, σε ένα σύνολο μουσικών εποχής με γλυκόπικρες, και ολίγον αλμυρές, μελαγχολικές διαθέσεις.

To θαλασσινό, πολεμοχαρές concept του δίσκου, εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να θυμίσει τους Running Wild, αλλά για όσους ξέρουν τη μπάντα, ήταν αναμενόμενο να μας χαρίσουν κάτι πιο μεγαλεπήβολο και ποικίλο. Το "The Ballad Of James Tig" είναι σε όλα του ένα άλμπουμ που δίνει χάρη και πνοή στο κορεσμένο Ευρωπαϊκό power στερέωμα, ενώ τέλος, δείχνει μια μικρή σκηνή σαν της Μεγαλονήσου πως είναι πολύ δυνατή.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: