Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

PECULIAR THREE-LEAP OF FAITH (Album Review)

Οι Peculiar Three, μας έρχονται από τη Λιβαδειά όντας ορεξάτοι και διψασμένοι για τον προοδευτικό metal ήχο. Έχοντας στο βιογραφικό τους ένα ΕΡ, τώρα η εν λόγω τριάδα προβάλλει και την πρώτη της ολοκληρωμένη κυκλοφορία, υπό τον τίτλο "Leap Of Faith".
Leap Of Faith


Με μια δυναμική αρχή μέσω του "Perpetual", θα δούμε τι πραγματικά πρεσβεύει αυτή η νεοσύστατη μπάντα, η οποία με τον ήχο της καταφέρνει να χωρέσει τη rock n roll αισθητική, στο σύγχρονο progressive, με θεματικές που εύκολα θυμίζουν τους Rainbow των τριών πρώτων δίσκων. Aπό την άλλη στο "Innermost" θα δούμε την σκοτεινή και βαριά οπτική της μουσικής τους με doomy περάσματα και κοφτούς ρυθμούς, κάτι που λίγο πολύ θα συναντήσουμε και στη συνέχεια με το "Marginal".

To "Ιnkblot" που ακολουθεί γίνεται πιο άμεσο και με διόλου ευκαταφρόνητες και αδιάφορες 80s επιρροές, γεμάτες μελωδίες. Με το ομώνυμο "Leap Of Faith" θα βρούμε ποικίλες ηχητικές πινελιές, και φυσικά μια μεγαλειώδη επική ατμόσφαιρα, κάτι που δε θα αλλάξει πολύ στο "The Sentient" που ίσως είναι και το πιο βαρβάτο προοδευτικό κομμάτι που υπάρχει στο σύνολο.

Πολυμορφικό και ιδιαίτερο θα σταθεί  στο τέλος και το "Knaves O' Knives" που ενίοτε γίνεται μαγευτικά εναλλακτικό, και άλλοτε ανελέητα heavy, με ιδέες πολύ κοντά στη μοναδικότητα των μουσικών που συμμετείχε ο Ronnie James Dio. Ανεπίσημα, ο επίλογος γράφεται με το "Caliban's End" το οποίο είναι ένα bonus track γεμάτο απαλότητα, μελαγχολία και αγωνία.

To ντεμπούτο των Peculiar Three αναντίρρητα έχει όμορφες ιδέες και οι άνθρωποι γύρω από αυτό ξέρουν από μουσική. Μπορεί οι επιρροές να είναι περισσότερες από την ταυτότητα, αλλά για ένα συγκρότημα που κάνει το πρώτο του βήμα αυτό είναι πταίσμα, μιας και κλείνοντας, ο,τι μένει είναι η διασκέδαση και ο συναισθηματισμός που προκαλεί το άλμπουμ. Το μόνο που πραγματικά θα ήθελα να αλλάξει είναι η παραγωγή του ήχου, αλλά ακόμα κι αυτό, φαντάζομαι στο μέλλον, που τους ανήκει, θα προοδεύσει τόσο, όσο και το στυλ που υπηρετούν. 

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: