Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ABSOLVA-SIDE BY SIDE (Album Review)

Για όσους δε ξέρουν, οι Absolva είναι ένα κλασικό metal σχήμα, στους δρόμους που χάραξαν στα 70s και τα 80s οι μεγάλες μπάντες του είδους με κινητήριες δυνάμεις τους αδερφούς Luke (Iced Earth) και Chris (Blaze Bayley) Appleton. Tρία χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία επέστρεψαν με το νέο τους, πέμπτο πόνημα, το "Side By Side".
Album Review: Absolva - Side by Side (Rocksector Records) - Games ...


Mε όμορφες μελωδίες και δυναμισμό, τον δίσκο ανοίγει το "Advocate Tour Fate" με κλασικές heavy επιρροές και μια Maiden-ική αύρα να πλανάται. Στο ίδιο μήκος κύματος και με στοιχεία που μου θυμίζουν τους πάλαι ποτέ Fury UK θα ακολουθήσει το "Burning Star" με το δυνατό του ρεφρέν, ενώ το "The Sky's Your Limit" θα ρίξει λίγο τους παλμούς, σε ένα πιο hard rock ύφος με ακουστικά περάσματα και κοφτά riffs.

Ακόμα πιο ήπια θα έρθει το ομότιτλο "Side By Side" που θα κάνει την έκρηξη του μετά το πρώτο λεπτό για να μας δώσει αγνό μεταλλικό βάπτισμα και ένα σόλο που έρχεται να σου μιλήσει. Έπειτα με πονεμένους ήχους και μια ελαφριά σκοτεινιά που θα προσθέσει κάτι επικό στο σύνολο, συναντάμε το "Living A Lie" με μια επίσης ενδιαφέρουσα σολιστική στιγμή. Σε μια άκρως 80s διάθεση, το "Legion" θα τιμήσει τις ρίζες των Absolva, όπως και το ζωηρό και άκρως βαρύ "End Of Days".

Το "Heart Let's Go" μπαίνει σε NWOBHM μονοπάτια θυμίζοντας λίγο Saxon, στην πιο φρέσκια εκδοχή τους. Από την άλλη το "From This World" είναι η power μπαλάντα του δίσκου που πρέπει να έχει κάθε μπάντα του είδους η οποία σέβεται τον εαυτό της. Επίσημα μάλιστα αυτό είναι και το φινάλε, αλλά οι Άγγλοι θα μας αφήσουν με δύο όμορφες και καλοδουλεμένες διασκευές στο "Heaven And Hell" των Black Sabbath και το "Two Minutes For Midnight" των Iron Maiden.

Μπορεί αντικειμενικά το νέο άλμπουμ των Absolva να μη φέρνει πολλά νέα στοιχεία στο προσκήνιο, αλλά καταφέρνει να συνεχίσει την κατάσταση από εκεί που την άφησαν με την προηγούμενη τους δουλειά. Οι επιρροές είναι πολλές κι αυτό φαίνεται και μάλιστα δε μας χαλάει καθόλου ακούγοντας το, αφού είναι μια διασκεδαστική και όμορφη κυκλοφορία στο 100% της. Τέλος, η επιλογή του Jon Schaffer να πάρει τον Luke Appleton για μπασίστα των Iced Earth, καθώς και ο θρυλικός πλην υποτιμημένος Blaze Bayley να κάνει τους υπόλοιπους ως backing band του, αποδεικνύονται χρόνο με τον χρόνο ως δύο σοφές κινήσεις.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: