Σάββατο 4 Απριλίου 2020

TESTAMENT-TITANS OF CREATION (Album Review)

Μαζί με το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάθε τέσσερα χρόνια πλέον αναμένουμε και μια νέα δουλειά από τους Testament. Μπορεί φέτος μάλιστα τα δύο πρώτα να αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά οι Αμερικάνοι thrash θρύλοι δε μασάνε και μας φέρνουν το ολόφρεσκο "Titans of Creation", το οποίο μόνο κι από το εξώφυλλο φαίνεται δελεαστικό, χωρίς να κρίνουμε όμως τα πράγματα από την πρώτη ματιά!
Testament - Titans of Creation Review | Angry Metal Guy

Παίρνοντας το από την αρχή μουσικά, το "Children Of The Next Level", με περίσσιο τσαμπουκά και ένταση καθώς και ανελέητες γκρούβες, μας βάζει σε ένα πιο mid tempo ύφος, με τόσο δυναμισμό, αρκετό  για να ανάψει τα αίματα. Στη συνέχεια το σχεδόν προφητικό,  "WW III", πατάει γκάζι στις κιθάρες, με τον Hoglan να πυροβολάει ασταμάτητα από το σημείο των τυμπάνων, σε κλασικές thrash φόρμες. Έτσι θα προχωρήσoυν και τα "Dream Deceiver" που εκτός από γρήγορο είναι και κολλητικό με το Scorpion-ιστικο ρεφρέν, αλλά και το πιο επιθετικό "Night Of The Witch", αφού  δεν κάνει βήμα πίσω από αυτήν την τακτική.

Από την άλλη, το "City Of Angels" θα φέρει μια μοντέρνα heavy αισθητική και μερικές Megadeth-ικές πινελιές που κάνουν πιο ποικίλο το ηχοτόπιο. Σε ένα ιδιόμορφο ύφος γα τα δεδομένα των Testament θα έρθουν βέβαια και τα "Ishtars Gate" και "Code Of Hamurabi" τα οποία με βάση και τους τίτλους, σηκώνουν μερικές πιο ανατολίτικες κατευθύνσεις.

Το "Symptoms" λίγο μετά τα μισά του άλμπουμ θα φέρει ένα βαρύ και τεχνικό στοιχείο στο ύφος της μπάντας με το ρυθμικό δίδυμο να κάνει τα δικά του θαύματα με τους υπόλοιπους να ακολουθούν, αν και το "False Prophet" που θα λάβει αμέσως μετά την σκυτάλη, θα μας γυρίσει στα πιο κλασικά μοτίβα της μπάντας. Περίπου έτσι θα φανεί και το "The Healers",  σαν μια σύγχρονη σύνθεση της bay area σκηνής. Φτάνοντας σιγά σιγά προς το τέλος, το "Curse Of Osiris" θα βγάλει όλη την αγριάδα και το μίσος που αναλογεί σε μία τόσο αιματοβαμμένη φαντασία, ενώ αντί επιλόγου έχουμε ένα ορχηστρικό, soundtrack-ικό δίλεπτο μέσω του "Catacombs".
Testament - Titans of Creation (Album Review) - Cryptic Rock
To "Titans of Creation" θα μπορούσε με ένα πρώτο άκουσμα να φανεί ένα ενδιαφέρον και φρέσκο άλμπουμ, αλλά όσο το αυτί συνηθίζει στις μουσικές του, θα δούμε μια χημεία παλιών και νέων στοιχείων της Αμερικάνικης πεντάδας. Η αλήθεια είναι πως σαν δίσκος εύκολα μπορεί να ενθουσιάσει τους fans, αλλά υπάρχουν και γενικευμένα thrash στοιχεία που κάλλιστα θα μπορούσαν να λείψουν, και από 12 υπερβολές, να έχουμε μια άρτια δεκάδα. Βέβαια αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες, μιας και το 13ο πόνημα των Testament τους δείχνει ακόμα πορωμένους για αυτό που κάνουν, με όρεξη για νέες ιδέες, ενώ με λίγη προσοχή ακόμα, ίσως μπει στους αγαπημένους δίσκους της καριέρας τους.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: