Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

BENIGHTED-OBSCENCE REPRESSED (Album Review)

Οι Benighted δε θεωρούνται άδικα και ως θρύλοι του ακραίου underground τα τελευταία πολλά χρόνια. Η πορεία τους ήδη μετράει δύο δεκαετίες και οχτώ δίσκους, με στοιχεία που έστω και στις λεπτομέρειες εξελίσσουν τον ήχο τους. Έτσι, και το ολόφρεσκο πόνημα τους έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στην ιστορία τους.
Benighted - Obscene Repressed


Με έναν ανατριχιαστικό, σχεδόν σκιαχτικό πρόλογο, το ομώνυμο "Obsence Repressed" θα συνεχίσει φέρνοντας νοσηρούς και γρήγορους ρυθμούς ανάλογους του είδους που υπηρετούν. Το "Nails" από την άλλη, πιο μαύρο και βορβορώδες θα ενώσει grind στοιχεία με πιο blackened πινελιές, ενώ σε πιο κλασικά, Αμερικανοπρεπή death φλερταρίσματα θα συναντήσουμε τα "Smoke Through The Skull" και "Muzzle". 

Το "Brutus" μετά την ατμοσφαιρική του εισαγωγή, θα φέρει το χάος στα μάτια μας, με τα κλασικά μοτίβα των Γάλλων, μπλεγμένα με μερικά hardcore περάσματα, τα οποία θα γίνουν αργότερα πιο έντονα στο "Implore The Negative" με τη συμβολή του Jamey Jasta από τους Hatebreed. Ακόμα πιο brutal όμως, στα όρια του εξωφρενικού θα έρθει το "The Starving Beast", με το ίδιο το θηρίο να αντιπροσωπεύει πιθανότατα ο Sebastian Grihm των Γερμανών Cytotoxin. 

Στο "Casual Piece Of Meat" θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια πριονισμένη riff-ολογία και τύμπανα που σπάνε κόκαλα με τη δύναμή τους, φτιάχνοντας το απόλυτο σκηνικό για όσα γουστάρουν οι ίδιοι οι Benighted. Aυτή η ασύλληπτη ακρότητα θα συνεχίσει και στο "Undivided Dismemberment" όπως και στο επηρεασμένο από -Aborted meets Cattle Decapitation-κομμάτι, το "Scarecrow".

To "Μοm, I Love You The Wrong Way" ακούγεται τόσο αρρωστημένο όσο δείχνει και ο τίτλος του, με αρκετές γκρούβες και έντονο μπάσο να βασανίζουν το κεφάλι μας, φτάνοντας έτσι στο βαθύ και ρυθμικό "Bound To Facial Plague'' που επίσημα δίνει τον επίλογο. Βέβαια, το τέλος θα έρθει και με δύο bonus κομμάτια, το πιο tech-death metalάδικο "The Rope" και τη διασκευή στο "Get This" των παλιών Slipknot.
BENIGHTED reveal cover and album details of 'Obscene Repressed ...
Ίσως ένα από τα πιο αξιόλογα άλμπουμ που έβγαλε η μακάβρια παρέα των Άλπεων, που ήταν το προηγούμενο, "Necrobreed", να ξεπεράστηκε από τον διάδοχό του. Η βρωμιά και η σκοτεινή διάθεση που μας δημιουργεί το "Obsence Repressed" δύσκολα θα τις βρούμε σε άλλες μπάντες, με αποτέλεσμα να προκαλούν φασαρία. Ευτυχώς για τους πάσης φύσεως κάφρους, οι Benighted και δη αυτός ο δίσκος δίνει ποικιλία, κάνοντας τους για ακόμα μια φορά να κάθονται στο βάθρο των άξιων εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού deathgrind ιδιώματος με ακραίες ιδέες για ακραία αυτιά.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: