Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

DIZZINESS-COSMIC ECHOES (EP Review)

 Εδώ και πολλά χρόνια που οι Dizziness έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο εγχώριο black metal στερέωμα, δε μας έχουν αφήσει παραπονεμένους. Μπορεί η παρουσία τους σε ολοκληρωμένους δίσκους να μην είναι συχνή, αλλά φέτος μας χάρισαν δύο ΕΡ, με το πιο πρόσφατο να είναι το "Cosmic Echoes".
 Αποτέλεσμα εικόνας για dizziness cosmic echoes review


Το εισαγωγικό "Porphyria", που ταιριάζει με το χρώμα του εξωφύλλου, μας κάνει ένα ταξίδι σε άλλη διάσταση, με ατμοσφαιρικό, και μυστηριακό τρόπο, χωρίς οι εξωφρενικοί ήχοι να παίρνουν θέση ακόμα. Στο "Dark Era" όμως, μόλις παύσει το τελετουργικό/ambient intro, θα δούμε μια εξαπόλυση θύμου και πόνου, με μερικά ατμοσφαιρικά στοιχεία να δίνουν περισσότερη μαυρίλα στο κομμάτι.

 Τα "Order Of Death" και "Sense Of Madness" από την άλλη, εκφράζουν με έναν προσωπικό τρόπο το χάος και τον θάνατο. Στο μεν πρώτο ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια ορθόδοξη λειτουργία που μας αφήνει απότομα υπό τους σύγχρονους Mayhem-ικά επηρεασμένους ήχους, ενώ μετά έρχεται η απλή ψύχρα και ωμότητα, χωρίς πολλά πολλά, κοιτάζοντας βέβαια τον Βορρά κατάματα!

Τέλος, το ομότιτλο "Cosmic Echoes" κλείνει τον δίσκο εξίσου ατμοσφαιρικά και απόκοσμα όπως άνοιξε, όπου μέσα στα θυμιατά και τους κωδωνισμούς, το έρεβος φέρνει στο προσκήνιο χαμένα μοιρολόγια του παρελθόντος.

To νέο ΕΡ των δικών μας black metallers, μπορεί να μη φέρνει κάτι νέο ηχητικά, αλλά οι δυσαρμονίες, η μαυρίλα και το χαοτικό ύφος δίνει μια όμορφη αύρα για τους φίλους ακραίου ήχου και όσων φλερτάρουν με το σκοτάδι. Συν τοις άλλοις, οι Dizziness είναι από τις μπάντες που έχουν ακόμα ζωντανή την ιδέα των mini κυκλοφοριών καθώς πάντα θα μας κρατούν σε εγρήγορση με ΕΡ, κάνοντας τους ακόμα πιο ζωντανούς και δυνατούς, αλλά όλους τους οπαδούς του παλιού να θυμούνται τη γέννηση μιας ολόκληρης σκηνής στη χώρα μας.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: