Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

WORMED-METAPORTAL (EP Review)

Με την εικοστή πρώτη επέτειο της δημιουργίας τους, οι Ισπανοί Wormed, μέσω της νέας τους δισκογραφική στέγης στη Season Of Mist, κυκλοφορούν το νέο τους ΕΡ. Το "Metaportal" φέρνει για ακόμα μια φορά την επιστήμη και τη φαντασία στο προσκήνιο, με το ακραίο τους περιτύλιγμα.
 Αποτέλεσμα εικόνας για wormed metaportal
Με το εναρκτήριο "Remote Void" να μη χαρίζεται, συναντάμε κλασικά παλιομοδίτικα death metal στοιχεία εμπνευσμένα από τους Morbid Angel και τους Obirutary, αλλά σε μια γενική τεχνική ατμόσφαιρα, βγαλμένη από τους Voivod, οι οποίοι αποτελούν και "μανούλες" στην επιστημονική φαντασία.

Από την άλλη, πιο γρήγορο, πειραματικό και με progressive στιγμές, θα έρθει το "Cryptoubiquity", που στο τέλος με μια μυστηριακή έξοδο, δίνει τη σκυτάλη στο "Bionic Relic", το οποίο κρατάει τις ίδιες αρχές, αλλά με έναν πιο ωμό και άμεσο τρόπο και φυσικά με τα drums να πρωταγωνιστούν.

Τέλος, στο "E-Xystem://CE" θα δούμε τα πράγματα κυρίως από την περίπλοκη και τεχνική οπτική γωνία, με αρκετές μελωδίες να κατακλείζουν το κομμάτι, θυμίζοντας αρκετά σε σημεία τους labelmates τους Archspire και Alkaloid, ενώ κλείνει με εξωφρενικές ταχύτητες.

To "Metaportal" είναι ένα αξιοπρεπέστατο δείγμα δουλειάς, με άρτια τεχνική και ξεκάθαρες sci-fi στιγμές και αναφορές. Τα τέσσερα κομμάτια που περιέχονται έχουν έναν δικό τους χαρακτήρα εμφανώς επηρεασμένο από διάφορα πράγματα που έχουν αναφερθεί. Το τεχνικό death metal όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια είναι πολύ στα πάνω του, αλλά μπάντες σαν τους Ισπανούς, δείχνουν ότι-ακόμα-δεν έχει κορεστεί.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: